‘Wat moeten we onze baby’s voeden?’

‘Wat moeten we onze baby’s te eten geven?’Gepubliceerd56 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenBron afbeelding, LaurenAfbeelding bijschrift, Lauren zegt dat regels die invoer beperken niet logisch zijn

Moeder Lauren Galvin moest extra melk in haar baby krijgen. Hij spuugde zo veel na de verpleging dat hij niet aankwam en twee keer naar het ziekenhuis moest.

Maar met de VS in de greep van een ernstig nationaal tekort aan zuigelingenvoeding, kon ze er geen vinden om te kopen.

Dus wendde Lauren zich tot de zwarte markt en ging online om een ​​in Nederland gemaakt merk te bestellen dat niet in de Verenigde Staten mag worden geïmporteerd.

De Amerikaanse autoriteiten hebben herhaaldelijk gewaarschuwd voor het kopen van melk die niet is goedgekeurd voor export naar de VS.

Vorig jaar namen douanebeambten ter waarde van $ 30.000 aan Europese formule in beslag, omdat ze zeiden dat er geen geschikte voedingsetiketten waren en dat ze de veiligheid ervan niet konden garanderen. Twee jaar daarvoor blokkeerden ze een formule ter waarde van $ 162.000 aan de grens.

Lauren, een verpleegster in Missouri, overlegde met haar kinderarts en anderen over de risico’s, maar ze aarzelde niet lang.

“Als dit gezond genoeg is voor Europese baby’s, zijn Amerikaanse baby’s niet anders”, zegt ze.

‘Ik ben boos’

Lauren zegt dat de regels voor haar niet logisch zijn. En ze is niet de enige met vragen.

Het tekort aan babyvoeding, nu in de vierde maand, heeft het vertrouwen in de Amerikaanse voedselveiligheidsautoriteiten doen wankelen, wat een mix van zwak toezicht en rigide overheidsregels aan het licht bracht, waarvan analisten zeggen dat ze de sector kwetsbaar maakten voor crises.

VS kampt met ‘crisis’ voor babyvoeding naarmate het tekort verergert

“Ik ben boos”, zegt de moeder van New Jersey, Stephanie Esposito. Ze brengt haar dagen door met het zoeken naar formules voor haar negen maanden oude zoon Dominic, die allergieën heeft en alleen bepaalde mengsels kan verdragen. “Wat moeten we onze baby’s te eten geven?

“Ik begrijp niet hoe ze het zover hebben kunnen laten komen.”

Bijschrift afbeelding, Stephanie Esposito besteedt haar dagen aan het zoeken naar een formule die geschikt is voor haar zoon

Tekenen van het tekort kwamen vorig jaar voor het eerst naar voren, na Covid-gerelateerde leveringsproblemen. Het bereikte in februari een volledige crisis nadat formulemaker Abbott Nutrition, het bedrijf achter het merk Similac, een belangrijke productterugroeping had uitgegeven. De autoriteiten sloten een van de fabrieken van het bedrijf vanwege bacteriële besmetting, waardoor een groot deel van de Amerikaanse productie werd uitgeschakeld.

Weinigen betwisten dat de omstandigheden in de fabriek actie vereisten, maar de manier waarop de regering met de situatie omging, is alom bekritiseerd, vooral nadat werd onthuld dat een klokkenluider de autoriteiten had gewaarschuwd voor sanitaire problemen maanden voordat de inspecteurs reageerden.

Na de sluiting zeggen analisten dat de Food and Drug Administration (FDA), die toezicht houdt op de formule-industrie, de zaken nog erger heeft gemaakt door het vermogen van de rivalen van Abbott om het gat in de productie te vullen te overschatten, vooral nadat ouders in paniek raakten, waardoor de verkoop deed stijgen.

Operatie formule:

Meer dan de helft van de Amerikaanse zuigelingen krijgt op zijn minst enige formule tegen de tijd dat ze drie maanden oud zijn. De politieke druk om tot een oplossing te komen neemt dus toe.

Was er ooit een gouden eeuw van borstvoeding? Hoe flesvoeding de moderne werkplek heeft gevormd?

Vorige maand kondigde de Amerikaanse president Joe Biden “Operation Fly Formula” aan, waardoor de FDA tijdelijk haar regels kan versoepelen en het gebruik van militaire jets voor het verzenden van formules vanuit het buitenland goedkeurt.

Meer dan twee dozijn bedrijven hebben een aanvraag ingediend om de formule naar de VS te brengen. Het Britse Kendamil, Bubs Australia en Nestle’s NAN behoren tot de merken die vrijstellingen hebben gekregen, die geldig zijn tot november.

Als dergelijke stappen eerder hadden plaatsgevonden, had de crisis voorkomen kunnen worden, zegt Morvarid Rahmani, hoogleraar operations management aan het Scheller College of Business van Georgia Tech.

“Er is duidelijk geen wereldwijd tekort”, zegt ze. “Dit had allemaal voorkomen kunnen worden door tijdig actie te ondernemen.”

In de mix

Maar zelfs vóór het tekort waren er twijfels over de FDA.

Er was een golf van rapporten waarin werd gewaarschuwd voor risicovolle ingrediënten in producten die onder toezicht staan ​​van de FDA, waaronder babyvoeding, zonnebrandcrème en cosmetica. En sommige ouders wendden zich al tot verboden buitenlandse babymelkproducten, getrokken door de strengere regels in sommige overzeese markten, zoals een verbod op glucosestroop, een ingrediënt dat veel voorkomt in Amerikaanse mixen.

Afbeeldingsbron, DOLLY DELONG Afbeelding bijschrift, Formula Mom Mallory Whitmore zegt dat het vertrouwen van ouders in de FDA is afgenomen

Instagram-beïnvloeder Mallory Whitmore, een gecertificeerde zuigelingenvoedingstechnicus die bekend staat als “Formula Mom”, zegt dat ouders “niet langer veel voorraad leggen” in FDA-richtlijnen.

“Vooral nu zien we deze zeer snelle goedkeuring van buitenlandse invoer… wat erg opwindend is, maar ik denk dat veel ouders… zich beginnen af ​​te vragen: maakte de FDA zich eigenlijk zorgen over wat het veiligst en gezondst was voor mijn kind of waren ze bezorgd over het beschermen van de belangen van Amerikaanse flesvoedingsfabrikanten?”

Zodra de vrijstelling voor buitenlandse formules afloopt, zullen ouders niet geloven dat ze niet langer veilig zijn, benadrukt ze. “Dus de vraag is: ‘Gaan deze formules blijven bestaan ​​of niet?'”

Media-onderschrift, zorgen en angst als het tekort aan babyvoeding aanhoudt

Analisten zeggen dat het vergroten van het aantal leveranciers van formules in de VS van cruciaal belang is om een ​​nieuwe crisis te voorkomen.

Maar momenteel domineren twee grote spelers, Abbott en Reckitt Benckiser’s Mead Johnson, die Enfamil maakt, de markt, samen goed voor ongeveer 80% van de omzet.

En het is een moeilijke sector om in te breken.

Abbott en Reckitt Benckiser hebben veel van de overheidscontracten om formules te leveren aan gezinnen met lage inkomens die deelnemen aan sociale ondersteuningsprogramma’s, die ongeveer de helft van alle Amerikaanse formuleverkoop vertegenwoordigen. En voor nieuwkomers zijn er lange beoordelingen van hun mixen, grensbelastingen en strikte etiketteringsregels om mee te worstelen.

Ondertussen daalt de verkoop van formules in de VS, aangezien de geboortecijfers dalen en de borstvoedingscijfers stijgen.

Thorben Nilewski, is directeur van de Amerikaanse eenheid van de Zwitserse formulemaker Holle. Het heeft een aanvraag ingediend om zuigelingenvoeding te verkopen onder de versoepelde regels, maar hij zegt dat de wettelijke hindernissen voor het importeren “zeer hoog” zijn.

“Holle volgt dit vakgebied al heel lang, maar heeft tot op heden nooit een aanvraag ingediend voor toelating vanwege de enorme kosten en de benodigde tijd”, zegt hij.

Afbeeldingsbron, Getty Images Afbeelding bijschrift, Kendamil uit het VK was een van de eerste buitenlandse merken die Amerikaanse goedkeuring kreeg onder de nieuwe regels

Laura Modi stelt dat het tijd wordt dat de markt meer openstaat voor concurrentie. Haar eigen start-up Bobbie, maakt een formule in “Europese stijl”, gelanceerd nadat ze ontsteld was door het gebrek aan keuze dat ze als nieuwe moeder tegenkwam.

“Als je kijkt naar de reden waarom we in dit tekort zitten, is het onlosmakelijk verbonden met het feit dat slechts twee spelers de meerderheid van de markt bezitten”, zegt ze. “Als de ene fabrikant uitvalt, moeten we ons tot een andere kunnen wenden.”

De FDA is echter blijven verwijzen naar de huidige vrijstellingen voor overzeese invoer als tijdelijk.

Tijdens hoorzittingen in Washington vorige maand gaf commissaris Roger Califf toe dat er problemen waren met voedseltoezicht, hij zei dat die kant van het agentschap een “schot in de arm” nodig had en riep op tot meer financiering en macht om de bedrijfsvoorraden te controleren. Maar hij heeft de huidige regels in het algemeen verdedigd als handhaving van de veiligheidsnormen.

Lauren zegt dat er iets moet veranderen. ‘Doe het beter’, zegt ze. “Het leven van onze kinderen staat op het spel.”