Twee doden als elektrische Nio-auto van kantoor op de derde verdieping in Shanghai valt

Twee doden als elektrische Nio-auto van kantoor op de derde verdieping in Shanghai valt

Door Peter Hoskins
Zakelijke verslaggever

Gepubliceerd16 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenBron afbeelding, WeiboAfbeelding bijschrift, Twee mensen in het voertuig stierven in het incident

De Chinese fabrikant van elektrische auto’s Nio zegt dat twee mensen zijn omgekomen toen een van zijn voertuigen van de derde verdieping van het hoofdkantoor in Shanghai viel.

Bij de crash kwamen een personeelslid en een persoon van een partnerbedrijf om het leven.

Het incident vond woensdag rond 17:20 lokale tijd plaats, aldus het bedrijf. De mensen die stierven, zaten in het voertuig toen het uit het gebouw viel.

Nio zegt in samenwerking met overheidsfunctionarissen direct een onderzoek naar het incident te zijn gestart.

Het gebied van de derde verdieping waar de auto naar beneden viel, is op verschillende manieren beschreven als een showroom, een testfaciliteit of een parkeerplaats.

“Ons bedrijf heeft samengewerkt met de openbare veiligheidsafdeling om het onderzoek en de analyse van de oorzaak van het ongeval te starten. Op basis van de analyse van de situatie ter plaatse kunnen we in eerste instantie bevestigen dat dit een ongeval was (niet veroorzaakt door het voertuig), ‘, zegt het bedrijf in een verklaring.

“We zijn erg verdrietig over dit ongeval en willen onze oprechte deelneming betuigen aan onze collega en partnermedewerker die het leven heeft verloren. Er is een team opgericht om de families te helpen”, voegde het eraan toe.

De BBC is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe sites.Bekijk originele tweet op Twitter

Nio’s eerste statement op Weibo trok binnen een half uur meer dan duizend reacties, maar werd daarna verwijderd.

De laatste zin van de verklaring “niet gerelateerd aan het voertuig zelf” leidde tot veel boze reacties van gebruikers van sociale media.

Een opmerking luidde “het toont het koude bloed van het kapitalisme”, terwijl een andere zei: “De laatste zin is zo onverschillig. Ze… [test drivers] kwam om het voertuig te testen, maar je zegt: [the accident] heeft niets met het voertuig te maken?”

Nog een andere Weibo-gebruiker zei: “Het zou een openbare veiligheidsdienst moeten zijn om te bevestigen of het een ongeluk is of niet.”

De autofabrikant heeft sindsdien een herziene versie van de verklaring gepost, waarin nog steeds naar de crash wordt verwezen als een ongeval, maar tussen haakjes niet is veroorzaakt door het voertuig, blijkbaar om dat deel van de zin minder te benadrukken. Alle reacties op het nieuwe bericht zijn nu “RIP”.

Nio loopt voorop in China’s streven om de elektrische auto-industrie te domineren. Het heeft veel ingezet op verwisselbare batterijen in zijn auto’s als een manier om de zorgen van klanten over veelvuldig opladen weg te nemen.

Het bedrijf wordt wel eens China’s “Tesla-moordenaar” genoemd, in een verwijzing naar zijn rivaliteit met de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s van multi-miljardair Elon Musk, die een grote fabriek in Shanghai heeft.

Afbeeldingsbron, WeiboImage-bijschrift, Een gebruiker van sociale media plaatste een foto, blijkbaar genomen uit een nabijgelegen gebouw, en markeerde met een rode cirkel het raam waaruit de auto viel

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Media-onderschrift, Nio-batterijwisselstation