Storm Arwen: Up your game, zegt Ofgem tegen energiebedrijven

Storm Arwen: Up your game, vertelt Ofgem energiebedrijven Gepubliceerd13 minuten geledenDelencloseShare pageKopieer linkOver delenGerelateerde onderwerpenStorm DudleyImage source, PA MediaImage caption, Storm Arwen spleet een boom in tweeën in North Tyneside, schade aan een nabijgelegen auto

Energiebedrijven hebben te horen gekregen dat ze hun stormrespons moeten verbeteren nadat storm Arwen vorig jaar meer dan een miljoen huizen in het VK zonder stroom had achtergelaten, aldus een rapport van de energieregulator.

De storm bracht eind november hevige wind, regen en sneeuw over Noordoost-Engeland, Cumbria en Schotland.

Drie mensen stierven toen de storm het VK teisterde met windsnelheden tot 100 mph.

Ofgem-baas Jonathan Brearley vertelde energiebedrijven om “je spel te verbeteren” en “klaar te zijn voor de winter”.

In het Today-programma van BBC Radio 4 zei hij dat bedrijven energienetwerken beter moeten onderhouden en erin moeten investeren, beter moeten communiceren met klanten over storingen en meer fantasie moeten hebben over hoe ze mensen weer van stroom kunnen voorzien.

De storm – waarbij bijna 4.000 mensen in Engeland en Schotland meer dan een week lang van de bevoorrading waren afgesneden – veroorzaakte wijdverbreide schade, met harde wind die brak of bomen ontwortelde die op bovengrondse leidingen vielen.

De heer Brearley zei dat hoewel netwerkbedrijven na de storm met “uitdagende omstandigheden” werden geconfronteerd, het “onaanvaardbaar” was dat bijna 4.000 huizen meer dan een week zonder stroom zaten, vaak zonder nauwkeurige informatie over wanneer de stroom zou worden hersteld.

“Netwerkbedrijven moeten het beter doen, niet alleen om stroomstoringen te voorkomen, maar ook om ervoor te zorgen dat wanneer de stroom uitvalt, ze slimmer werken om mensen sneller weer aan de slag te krijgen en klanten op de hoogte te houden met nauwkeurige en tijdige informatie. Dit is het minste klanten mogen verwachten.

“De frequentie van extreme weersomstandigheden zal alleen maar toenemen, dus het is echt belangrijk dat de industrie, en de betrokkenen in het algemeen, leren van Storm Arwen om in de toekomst beter te reageren.”

Het rapport vond:

Sommige mensen waren voor een “onaanvaardbare” tijd afgesloten, hadden slechte en soms onnauwkeurige communicatie van netwerkbedrijven en het duurde te lang voordat ze compensatiebetalingen ontvingen Ongeveer 28% van de klanten kreeg te horen dat ze binnen 24 uur weer beschikbaar zouden zijn, maar dat gebeurde niet, en sommige klanten dachten dat de beschikbare ondersteuning hen niet duidelijk was gemaakt Noodplannen die waren opgesteld voordat de storm toesloeg, waren niet toereikend om de aanzienlijke schade die volgde op te vangen De meeste stroomstoringen werden veroorzaakt door hevige wind en bomen die op stroom vielen lijnen, met een gevonden verband tussen beschadigde netwerkpolen en hun leeftijd

De belangrijkste aanbevelingen waren onder meer:

Netwerkbedrijven moeten hun plannen voor de wintervoorbereiding bij Ofgem indienen, zodat het kan controleren of klanten worden ondersteund tijdens stroomstoringen. compensatiebetalingen worden snel en nauwkeurig aan klanten geleverd Energiebedrijven moeten vrijwillig een limiet opheffen voor compensatie voor toekomstige stormen, zoals ze deden voor Storm Arwen Bovengrondse lijnen en het beheer van vegetatie moet worden herzien om de veerkracht van het netwerk voor toekomstige stormen te vergroten

Het zei dat drie netwerkexploitanten – Northern Powergrid, Scottish and Southern Electricity Networks en Electricity North West – bijna £ 30 miljoen aan compensatie hebben betaald aan getroffen klanten na Storm Arwen en zijn overeengekomen om nog eens £ 10,3 miljoen aan “herstelbetalingen” te betalen.

Afbeeldingsbron, PA MediaAfbeelding bijschrift, Veel schade is veroorzaakt door de wind, waaronder een deel van een instortende muur op een auto in Sunderland

Minister van Zaken en Energie, Kwasi Kwarteng, zei dat het duidelijk is dat duizenden klanten zwaar in de steek zijn gelaten door elektriciteitsnetwerkbedrijven.

Hij zei dat een nieuw actieplan zou zorgen voor een betere voorbereiding op toekomstige stormen.

Een tussentijds rapport van het Department of Business dat in februari werd gepubliceerd, bekritiseerde de reactie van de elektriciteitsbedrijven soms als “onaanvaardbaar”.

Het zei dat de wachttijden om contact op te nemen met operators te hoog waren en bekritiseerde de lengte van de stroomonderbrekingen.

Mediabijschrift, Kijk: Dr. Lily Fulton-Humble over leven zonder stroom met een zeven weken oude baby en een zieke peuter