Rangers, JD Sports en Elite Sports beschuldigd van het vaststellen van kitprijzen

Rangers, JD Sports en Elite Sports beschuldigd van het vaststellen van kitprijzenGepubliceerd37 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenBron afbeelding, SNS

Rangers Football Club is beschuldigd van samenzwering om de prijzen van clubartikelen illegaal vast te stellen.

De Competition and Markets Authority (CMA) constateerde dat de club samenspande met retailers JD Sports en Elite Sports om de prijzen van replicatenues hoog te houden van september 2018 tot ten minste juli 2019.

De CMA zei dat de drie partijen hoge boetes kunnen verwachten als ze schuldig worden bevonden.

Rangers zei dat ze de voorlopige bevindingen zouden bekijken voordat ze een reactie zouden indienen.

De Britse concurrentiewaakhond ontdekte dat Rangers betrokken waren bij de vermeende collusie, maar alleen om de prijs van replica’s voor thuisshirts met korte mouwen voor volwassenen vast te stellen.

Michael Grenfell, uitvoerend directeur handhaving bij de CMA, zei: “Voetbalfans staan ​​bekend om hun loyaliteit aan hun teams.

“We zijn bezorgd dat in dit geval Elite, JD Sports en, tot op zekere hoogte, Rangers, hebben samengespannen om de prijzen hoog te houden, zodat de twee retailers meer geld voor zichzelf konden opstrijken ten koste van de fans.”

Afbeeldingsbron, SNSImage-bijschrift, Rangers worden beschuldigd van het vaststellen van de prijs van replica-thuisshirts met korte mouwen voor volwassenen

De club van de Schotse Premiership zei: “De mededeling van punten van bezwaar vertegenwoordigt slechts het voorlopige standpunt van de CMA. Het is geen bevinding dat Rangers de wet heeft overtreden en betekent niet dat de CMA een definitieve beslissing zal nemen of een boete zal opleggen aan Rangers.

“Rangers zet zich in om haar bedrijf te runnen in volledige overeenstemming met alle wetten, inclusief het mededingingsrecht, en behandelt deze zaak zeer serieus.”

De betrokken partijen hebben nu de kans om zich uit te spreken over de voorlopige bevindingen voordat een definitieve uitspraak wordt gedaan.

‘kartelactiviteit’

De CMA zei dat Elite destijds de fabrikant was van kleding van het merk Rangers en de producten ook rechtstreeks verkocht via de Gers Online Store en later in winkels in Glasgow en Belfast.

JD Sports was destijds de enige retailer in het VK die deze Rangers-clubkleding verkocht.

De CMA beweert dat Rangers FC zich zorgen begon te maken dat JD Sports aan het begin van het voetbalseizoen 2018/19 de Rangers-replicatop tegen een lagere prijs verkocht dan Elite, dat destijds werd gezien als de zogenaamde retailpartner van de club.

De waakhond zei dat ze vervolgens samenspanden voor JD om de prijs van het Rangers-replicashirt voor volwassenen met korte mouwen met bijna 10% te verhogen, van £ 55 naar £ 60, om het in overeenstemming te brengen met de prijzen van Gers Online.

De CMA is ook van mening dat Elite en JD, dit keer zonder tussenkomst van Rangers, hebben samengewerkt om de prijzen van kleding van het Rangers-merk – inclusief trainingskleding en replicakit – voor een langere periode vast te stellen.

Het zei dat dit onder meer was dat de twee bedrijven het bedrag en de timing van kortingen op elkaar afstemmen tegen het einde van het voetbalseizoen in 2019, om hun winstmarges te beschermen ten koste van de fans.

De CMA zei dat Elite en JD kartelactiviteiten hadden bekend en sindsdien met de waakhond hadden samengewerkt.

Volgens de CMA kunnen ze een lagere boete krijgen als ze blijven meewerken.

Bedrijven die schuldig worden bevonden aan het overtreden van de mededingingswetgeving kunnen een boete krijgen van maximaal 10% van de jaaromzet.

JD Sports Fashion zei dat het van plan was om een ​​treffer van ongeveer £ 2 miljoen te boeken om eventuele boetes van de CMA en juridische kosten te dekken in de jaarresultaten voor het jaar tot 29 januari, die het “binnenkort” zal publiceren.