Passagiers geadviseerd om met slechts één tas te vliegen

Passagiers geadviseerd om met slechts één tas te vliegenGepubliceerd25 minuten geledenDelencloseShare pageKopieer linkOver delenImage source, PA MediaImage caption, Britse vakantiegangers hebben deze week te maken gehad met verstoringen, waaronder vertragingen bij het inchecken van bagage

Volgens cijfers van de sector moeten vliegtuigpassagiers slechts één stuk handbagage meenemen op vakantie en geen bagage inchecken om vertragingen te voorkomen.

De vakbond GMB, die luchtvaartarbeiders vertegenwoordigt, zei dat als mensen hun bagage niet inchecken, dit “de verstoring beperkt”.

Deze week zijn honderden vluchten geannuleerd vanwege personeelstekorten in de hele sector.

De industrie heeft een ontmoeting gehad met de overheid om de problemen aan te pakken.

“Het is een zorg minder. Als mensen online kunnen inchecken en geen tassen meenemen, beperkt dat de overlast”, zegt Andy Prendergast, nationaal secretaris van de GMB, tegen The Daily Telegraph.

“Het is geen wondermiddel, maar het verkleint wel de kans op problemen.”

Ondertussen zei Paul Charles, chief executive van reisadviesbureau PC Agency: “Hoe kleiner de tas, hoe minder tijd je in de wachtrijen doorbrengt. Dat zou de wachtrijen tijdens het drukste weekend van het jaar tot nu toe verminderen.”

John Irving, chief executive van Liverpool Airport, zei dat hij reizigers niet adviseerde hun bagage te beperken. Maar hij vertelde het BBC-programma Today: “Ik denk dat mensen hun eigen beslissingen moeten nemen om eerlijk te zijn over wat zij denken dat goed voor hen is, of dat nu het dragen van handbagage is of dat ze er drie uur eerder zijn dan hun vlucht.”

Volgens het vluchtvolgbedrijf Cirium zijn tot nu toe ten minste 377 vluchten uit het VK geannuleerd sinds 25 mei, wat gevolgen heeft voor duizenden mensen die een vakantie boekten tijdens de pauze en het Jubilee-vakantieweekend.

Tui heeft in juni zes vluchten per dag geannuleerd en zijn klanten op Manchester Airport hebben wijdverbreide hinder ondervonden.

Sinds de uitbraak van Covid heeft de luchtvaartsector duizenden banen geschrapt omdat het internationale reizen tot stilstand is gekomen, maar nu werkt het om de vacatures op te vullen.

Na een ontmoeting met de reisindustrie op woensdagavond, zei Transportsecretaris Grant Shapps dat hij de personeelsproblemen van de sector begreep, maar voegde eraan toe dat het “geen excuus is voor slechte planning en het overboeken van vluchten die ze niet kunnen uitvoeren”.

Hij zei dat de bazen van luchtvaartmaatschappijen zich hadden moeten voorbereiden op een “stijging van de passagiersvraag na twee jaar reissluitingen”.

De BBC heeft vernomen dat luchtvaartmaatschappijen en luchthavens tijdens de bijeenkomst de heer Shapps hebben gevraagd om werknemers uit de industrie toe te voegen aan de lijst met tekorten aan beroepen van de regering, zodat ze personeel uit het buitenland kunnen rekruteren.

De heer Shapps verwierp het idee echter.

David Evans, group joint chief executive van Collinson Group, die luchthavenlounges in het VK exploiteert, zei dat de transportsecretaris moet heroverwegen.

“Ik denk dat als we het niveau terug willen krijgen naar wat we hadden verwacht, als we de economie op gang willen brengen, we opnieuw moeten kijken naar het binnenhalen van werknemers uit andere landen”, zei hij tegen de BBC.

“De industrie heeft tijdens Covid een enorme hoeveelheid onzekerheid gekend – het soort jojo-ing van regels en voorschriften betekende dat een aantal medewerkers de industrie verliet.”