Paddy Power-advertentieverbod voor gokken heeft prioriteit

Paddy Power-advertentieverbod voor gokken krijgt voorrang

Een advertentie voor gokbedrijf Paddy Power is verboden omdat het herhaaldelijk gokken aanmoedigt, door te laten zien dat het voorrang heeft op familie.

In de advertentie staat een vrouw die haar vriend vraagt: “Denk je dat ik er uiteindelijk uit zal zien als mijn moeder?”.

Hij, afgeleid door een gok-app, antwoordt: “Ik hoop het”.

Paddy Power zei dat het de beslissing van de reclameregulator accepteerde en rekening zou houden met de richtlijnen die het had gekregen.

De advertentie werd in maart 2022 op tv en online getoond en toonde de man in een woonkamer naast zijn vriendin, terwijl hij zijn telefoon gebruikte om het Wonder Wheel-spel van Paddy Power te spelen.

De moeder van zijn vriendin brengt het stel een drankje, waarna zijn vriendin de vraag stelt waarop de man zonder nadenken antwoordt, terwijl hij naar zijn telefoon blijft staren. Na de ongelovige blik van zijn vriendin keert de man terug, beschaamd, om het gokspel te spelen.

De verteller van de advertentie zegt dan: “Dus hoe slecht je het ook propt, je krijgt altijd nog een kans met Paddy Power-spellen”.

Beroemdheden en voetballers krijgen een gokadvertentieverbodTesco-advertentie voor plantaardig voedsel verbannen als misleidendAdidas-advertenties voor sportbeha’s verbannen over blote borsten

De advertentie ontving drie klachten van kijkers, die allemaal werden aanvaard. Een klager zei dat uit de advertentie bleek dat de man zo bezig was met gokken dat het hem ertoe had gebracht een “ongepaste opmerking” te maken.

De Britse reclamewaakhond, de Advertising Standards Authority (ASA), zei dat de advertentie “herhaaldelijk gokken aanmoedigde” omdat het “gokken afschilderde als prioriteit in het leven, boven familie”.

Een Paddy Power-woordvoerder vertelde de BBC: “Paddy Power zet zich in voor verantwoorde praktijken en het is altijd onze bedoeling om de reclamecodes na te leven. We accepteren de beslissing van de ASA en zullen de bredere begeleiding ervan in overweging nemen.”

Afbeeldingsbron, Flutter/ Paddy PowerImage bijschrift, De man grijpt zijn telefoon vast terwijl hij met familie is

De klagers bij de ASA waren van mening dat de man werd afgeschilderd als iemand die gokken voorrang gaf boven zijn gezinsleven en dat hij “sociaal onverantwoordelijk” was.

Paddy Power verdedigde zich tegenover de ASA en voerde aan dat de advertentie een “toewijding aan het gezinsleven” impliceerde, aangezien het de scène van een traditionele gezinssituatie afbeeldde, waarbij de man zich bij de ouders van zijn vriendin voegde voor de zondagse lunch, en bedoeld was om “licht” te zijn. -hart”.

Clearcast, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het opruimen van advertenties voordat ze in het VK worden uitgezonden, zei dat de man gewoon “onhandig openhartig was wanneer hij met zijn vriendin praatte”.

De ASA vertelde Paddy Power dat haar advertenties gokken niet kunnen afschilderen als “prioriteit in het leven nemen, of gokgedrag dat sociaal onverantwoord is afschilderen, goedkeuren of aanmoedigen”, en dat de advertenties niet langer in hun huidige vorm konden worden getoond.

De uitspraak volgt op een bredere campagne van de ASA om sociaal onverantwoorde reclame aan banden te leggen en strengere regels toe te passen voor met name gokreclame.