Netflix schrapt nog 300 banen nadat abonnementen wegvallen

Netflix schrapt nog eens 300 banen nadat abonnementen zijn gedaaldGepubliceerd26 minuten geledenDelen sluitenDeel paginaKopieer linkOver delenBron afbeelding, NETFLIXAfbeelding bijschrift, Bridgerton, een van de populairste series van Netflix, lanceerde vorige maand zijn tweede serie

Netflix heeft een nieuwe ronde van banenverlies aangekondigd omdat het worstelt met vertragende groei en toegenomen concurrentie.

De streaminggigant zei dat het 300 extra banen schrapte – ongeveer 4% van zijn personeelsbestand – voornamelijk in de VS, nadat hij in mei 150 mensen had ontslagen.

De maatregelen komen nadat het bedrijf in april zijn eerste abonneeverlies in meer dan tien jaar meldde.

Het bedrijf onderzoekt een door advertenties ondersteunde service en pakt het delen van wachtwoorden aan terwijl het probeert de groei te stimuleren.

“Terwijl we aanzienlijk in het bedrijf blijven investeren, hebben we deze aanpassingen doorgevoerd zodat onze kosten groeien in lijn met onze langzamere omzetgroei”, zei Netflix donderdag in een verklaring, eraan toevoegend dat het op andere gebieden bleef huren.

Ted Sarandos, de co-chief executive van het bedrijf, vertelde een publiek op een conferentie in Cannes op donderdag dat Netflix in gesprek was met veel bedrijven terwijl het nieuwe advertentiepartnerschappen verkent.

“We voegen geen advertenties toe aan Netflix zoals je die vandaag de dag kent. We voegen een advertentielaag toe voor mensen die zeggen: ‘Hé, ik wil een lagere prijs en ik zal advertenties bekijken'”, zei Sarandos tijdens Cannes Lions.

Netflix hints op hardhandig optreden tegen het delen van wachtwoorden Hebben we genoeg van Netflix?

Het banenverlies bij Netflix komt te midden van toenemende zorgen in de VS over de hausse op de arbeidsmarkt die het land heeft doorgemaakt sinds de pandemie ten einde loopt.

Tekenen van vertraging zijn vooral duidelijk in de technologiesector, waar start-ups sinds mei bijna 27.000 werknemers hebben ontslagen – ongeveer het dubbele van het aantal dat in heel 2021 werd geregistreerd, volgens layoffs.fyi, dat publiekelijk aangekondigde ontslagen volgt.

Ook bedrijven in de woningbouwsector hebben de afgelopen weken honderden bezuinigingen aangekondigd.

Het hoofd van de Amerikaanse centrale bank vertelde de leden van het Congres deze week dat haar inspanningen om de snel stijgende prijzen te verlagen door de rentetarieven te verhogen, een aanhoudende economische vertraging zouden kunnen veroorzaken, maar de moeite waard waren om de prijsstabiliteit te herstellen.

“We proberen niet te provoceren, en denken niet dat we een recessie zullen moeten uitlokken”, zei Fed-voorzitter Jerome Powell.

Maar hij gaf in antwoord op ondervraging toe dat het “zeker een mogelijkheid” is.