Luchthavens verteld om te stoppen met falende gehandicapte passagiers

Luchthavens verteld om te stoppen met falende gehandicapte passagiers

Door Becky Morton
BBC nieuws

Gepubliceerd25 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenBron afbeelding, Sonia SodhaBijschrift afbeelding, Victoria Brignell werd meer dan 90 minuten in een vliegtuig achtergelaten op Gatwick

Luchthavens moeten stoppen met het in gebreke blijven van gehandicapte passagiers, anders kunnen ze te maken krijgen met handhavingsmaatregelen, heeft de Britse toezichthouder gewaarschuwd.

De Civil Aviation Authority (CAA) zei dat het de wervingsuitdagingen voor de sector begreep, maar sommige recente incidenten waren “onaanvaardbaar”.

In sommige gevallen moesten gehandicapte passagiers uren in vliegtuigen wachten op hulp bij het uitstappen.

De sector kampt de afgelopen maanden met personeelstekorten.

Luchtvaartmaatschappijen en luchthavens hebben duizenden banen geschrapt tijdens de pandemie, toen Covid-beperkingen het internationale reizen vrijwel onmogelijk maakten.

Sinds de vraag naar vluchten is teruggekeerd, hebben ze het echter moeilijk gevonden om snel genoeg nieuw personeel te werven en op te leiden, wat heeft geleid tot vertragingen en annuleringen.

‘Het is weer gebeurd’: rolstoelgebruikers in vliegtuigen achtergelaten Waarom worden er zoveel vluchten geannuleerd?

In een brief aan luchthavens zei de CAA dat de hulp nog steeds tijdig werd verleend “voor de overgrote meerderheid van de passagiers”.

Maar de toezichthouder zei dat het “teleurstellend” was dat er de afgelopen maanden een “prestatiedaling was op sommige luchthavens”, waarbij meer gehandicapte en minder mobiele passagiers langer op assistentie moesten wachten dan normaal.

Het zei “zeer bezorgd” te zijn over de toenemende meldingen van “aanzienlijke servicestoringen”, waaronder rolstoelen van passagiers die niet op tijd worden uitgeladen en gehandicapte personen die uren na andere flyers uit het vliegtuig worden geholpen.

De CAA voegde hieraan toe dat een groter deel van de passagiers op sommige luchthavens ook gebruikmaakt van assistentiediensten, hoewel de oorzaak van deze toename van de vraag niet duidelijk was.

De toezichthouder zei dat het alle luchthavens met een groot aantal passagiers die assistentiediensten gebruiken, zou vragen om vóór 21 juni aan te geven welke maatregelen zij hebben genomen om “aanzienlijke servicestoringen in de toekomst” te voorkomen.

“We zullen de kwaliteit van de geleverde service nauwlettend blijven volgen en als deze significante servicestoringen aanhouden, zullen we overwegen welke verdere actie nodig is, inclusief het gebruik van handhavingsbevoegdheden”, voegde het eraan toe.

De CAA heeft bevoegdheden om inbreuken op luchtvaartregels en sommige inbreuken op consumentenbeschermingsvereisten te onderzoeken en te vervolgen.

Afbeeldingsbron, Frank Gardner Afbeelding bijschrift, Frank Gardner van de BBC zei dat hij meerdere keren op hulp had gewacht

Eerder deze week zei een gehandicapte passagier, Victoria Brignell, dat ze meer dan anderhalf uur in een vliegtuig op Gatwick was achtergelaten nadat het was geland, ondanks hulp bij het boeken van drie maanden van tevoren.

Een andere rolstoelgebruiker zei dat hij meer dan twee uur wachtte op iemand om hem te helpen van boord te gaan op Manchester Airport.

Beide luchthavens verontschuldigden zich, waarbij Manchester personeelstekorten de schuld gaf.

BBC-beveiligingscorrespondent Frank Gardner, die een rolstoel gebruikt, zei dat dergelijke situaties “deprimerend vertrouwd” werden.

“De luchthavens lijken achteruit te gaan. Het niveau van investeringen en inspanningen die nodig zijn om geld te verdienen op deze luchthavens, wordt niet geëvenaard door de moeite en het geld dat nodig is om gehandicapte passagiers tegelijk van het vliegtuig te krijgen, net als alle anderen. ‘, zei hij eerder deze week.

Hoe boek je (en klaag je) over luchthavenassistentie? De Britse regering raadt passagiers aan om ten minste 48 uur voor vertrek om assistentie te vragen via hun luchtvaartmaatschappij, touroperator of reisagent. het kan zijn dat u langer moet wachten om geholpen te worden Als er iets misgaat en u niet tevreden bent, raadt de CAA u aan uw klacht rechtstreeks naar de luchtvaartmaatschappij of luchthaven te brengen. Als u ontevreden blijft, kunt u uw klacht voorleggen aan een instantie voor alternatieve geschillenbeslechting (ADR). biedt alternatieve methoden, zoals bemiddeling en verzoening, in plaats van naar de rechter te gaan