Horecabedrijven waarschuwen dat spoorwegstakingen in juni verwoestend zullen zijn

Horecabedrijven waarschuwen dat spoorwegstakingen in juni verwoestend zullen zijn

Door Michael Race
Zakelijke verslaggever, BBC News

Gepubliceerd20 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenBeeldbron, Getty Images

Nationale spoorwegstakingen zullen een verwoestende impact hebben op de theater-, livemuziek- en horecasector die herstellen van de Covid-pandemie, waarschuwen handelsorganisaties.

Duizenden werknemers zullen op 21, 23 en 25 juni vertrekken nadat onderhandelingen over loon en ontslagen zijn mislukt.

De RMT Union zei dat de actie de spoorwegen van het land zal sluiten, met grote overlast voor passagiers tot gevolg.

De vakbond en de spoorwegondernemingen hebben elkaar bekritiseerd.

Als de vakbondsactie doorgaat, zullen naar verwachting meer dan 40.000 medewerkers van Network Rail en 13 treinexploitanten deelnemen aan wat de “grootste spoorwegstaking in de moderne geschiedenis” wordt genoemd.

Maar in een gezamenlijke verklaring van instanties die horecabedrijven, theaters, locaties voor livemuziek en musea vertegenwoordigen, zeiden leiders dat een staking “enorm schadelijk” zou zijn en dat ze “tegen-intuïtief” waren als we met zoveel andere uitdagingen worden geconfronteerd.

“Onze nachtelijke economie is sterk afhankelijk van het spoorwegnetwerk om ons publiek en personeel veilig van en naar onze locaties te brengen, waarbij 81% van de Londense theaterbezoekers het openbaar vervoer gebruikt en een vergelijkbaar deel van de horecaklanten”, zeiden ze.

“We dringen er bij alle belanghebbenden op aan om samen te komen om een ​​herstel te ondersteunen waar we allemaal van kunnen profiteren.”

De stakingen vallen op een moment dat verschillende muziek- en sportevenementen plaatsvinden, waaronder het Glastonbury Festival en een crickettestwedstrijd in Engeland tegen Nieuw-Zeeland, waarvan vele voor het eerst zonder Covid-beperkingen sinds het begin van de pandemie.

Zowel treinoperators als de vakbond hebben gezegd dat ze meer gesprekken willen om de stakingen te voorkomen.

Downing Street zei dat de vakbond “egoïstisch” was en waarschuwde dat de plannen passagiers pijn zouden doen in “echt moeilijke tijden”.

De RMT reageerde echter op de opmerkingen van Downing Street en noemde de vakbond “grondig onverantwoordelijk”, en zei dat de regering zelf zowel egoïstisch als onverantwoordelijk was.

Wanneer is de spoorwegstaking en welke lijnen zullen worden getroffen? Staking de grootste in de moderne geschiedenis genoemd

Op de eerste dag van de geplande staking op 21 juni, zijn London Underground RMT-arbeiders en Unite-leden die werken voor de underground en Transport for London, allemaal van plan om weg te lopen in een afzonderlijk geschil over pensioenen en banenverlies.

Door de stakingen zal ongeveer een vijfde van de hoofdspoordiensten op de stakingsdagen blijven rijden, maar omdat elke uitval 24 uur duurt, wordt verwacht dat de verstoring zal overslaan naar niet-stakingsdagen, wat leidt tot een week van verstoring.

Michael Kill, chief executive van de Night Time Industries Association, die nachtclubs, bars en festivals vertegenwoordigt, zei dat de aankondiging van de staking een “schokgolf door de industrie” had gestuurd.

Het zei dat bedrijven zich zorgen maakten over het personeel en de openbare veiligheid, evenals over de mogelijke gevolgen voor de handel.

“Door beperkte spoordiensten in het VK zullen velen ’s nachts gestrand zijn, wat de veiligheid in gevaar brengt met zeer weinig alternatieve vervoersdiensten die beschikbaar zijn”, zei de heer Kill.

Bijschrift bij de afbeelding, Mick Lynch, algemeen secretaris van RMT, zei dat spoorwegondernemingen geen concrete voorstellen hadden gedaan over beloning

Mike Lynch, algemeen secretaris van RMT, heeft echter gezegd dat de vakbond geen verstoring wil voor duizenden forensen en zei dat er “voldoende tijd was om voorstellen naar voren te brengen”.

De heer Lynch vertelde de BBC-spoorwegbedrijven “gemakkelijk een loonsverhoging voor onze leden kunnen betalen” door te bezuinigen op hun winst, een claim die de Rail Delivery Group, die treinexploitanten vertegenwoordigt, betwistte.

Volgens het Department for Transport is het gemiddelde salaris van een spoorwegarbeider £ 44.000, wat meer is dan het gemiddelde loon van andere werknemers in de publieke sector, zoals verpleegkundigen (£ 31.000), leraren (£ 37.000) en zorgverleners (£ 17.000). ).

RMT zei echter dat het salariscijfer “niet representatief” was, omdat het ook de beter verdienende treinbestuurders omvatte, die niet deelnamen aan de stemming omdat de meesten deel uitmaken van een andere vakbond. De vakbond beweert dat haar leden gemiddeld £ 33.000 per jaar verdienen.

Welke lijnen worden getroffen door de staking?

Mensen die werken voor 13 treinoperatoren, die elk diensten in verschillende delen van het land exploiteren, zullen deelnemen aan de staking. Dit zijn:

Chiltern RailwaysCross Country-treinenGreater AngliaLNEREast Midlands Railwayc2cGreat Western RailwayNorthern TrainsSouth Eastern RailwaySouth Western RailwayTransPennine ExpressAvanti West CoastWest Midlands-treinen

Bovendien stemden ook de werknemers van Network Rail, dat de spoorwegen in heel Groot-Brittannië onderhoudt, voor een staking. De impact van de actie zou dus voelbaar zijn in heel Engeland, Schotland en Wales.

Lees hier meer over de gevolgen van de stakingen voor u

Hoe wordt u getroffen door de geplande spoorwegstakingen? Vertel het ons door te mailen: hebuwzeg@bbc.co.uk

Vermeld a.u.b. een contactnummer als u met een BBC-journalist wilt spreken. U kunt ook op de volgende manieren contact opnemen:

WhatsApp: +44 7756 165803Tweet: @BBC_HaveYourSayOf vul het onderstaande formulier inLees onze algemene voorwaarden en privacybeleid

Als u deze pagina aan het lezen bent en het formulier niet kunt zien, moet u de mobiele versie van de BBC-website bezoeken om uw vraag of opmerking in te dienen of u kunt ons een e-mail sturen op HaveYourSay@bbc.co.uk. Vermeld bij elke inzending uw naam, leeftijd en locatie.