Elon Musk zegt dat Twitter verzoeken om spamgegevens ‘dwarrelt’

Elon Musk zegt dat Twitter verzoeken om spamgegevens ‘dwarrelt’Gepubliceerd7 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenBron afbeelding, Reuters

Elon Musk heeft gedreigd weg te lopen van zijn overname van Twitter voor $ 44 miljard en beschuldigde het socialemediabedrijf ervan zijn verzoeken om meer te weten te komen over zijn gebruikersbestand.

In een brief die bij toezichthouders is ingediend, zei de heer Musk dat hij het recht had om zijn eigen meting van spamaccounts te doen.

De brief formaliseert een geschil dat al weken aan het sudderen is nadat de heer Musk de deal “on hold” had verklaard in afwachting van verdere informatie.

Twitter heeft zijn schattingen verdedigd.

Maar de heer Musk heeft gezegd dat hij gelooft dat spam en nepaccounts een veel groter aandeel vertegenwoordigen dan de minder dan 5% van de dagelijkse gebruikers die Twitter publiekelijk meldt.

“Als toekomstige eigenaar van Twitter heeft de heer Musk duidelijk recht op de gevraagde gegevens om hem in staat te stellen zich voor te bereiden op de overgang van Twitter’s bedrijf naar zijn eigendom en om zijn transactiefinanciering te vergemakkelijken. Om beide te kunnen doen, moet hij een volledig en nauwkeurig begrip hebben van de kern van de zaak. van het bedrijfsmodel van Twitter – de actieve gebruikersbasis”, schreef advocaat Mike Ringler in de brief.

Analisten hebben gezegd dat Musk de kwestie van spam-accounts mogelijk gebruikt om opnieuw over de prijs te onderhandelen. Weken van turbulentie op de markt hebben de waarde van veel bedrijven verminderd, waardoor het aanbod van de heer Musk van $ 54,20 per aandeel voor Twitter er nog genereuzer uitziet.

“Op basis van het gedrag van Twitter tot nu toe, en met name de laatste correspondentie van het bedrijf, is de heer Musk van mening dat het bedrijf zich actief verzet tegen zijn informatierechten en deze dwarsboomt”, aldus de brief.

“Dit is een duidelijke materiële schending van de verplichtingen van Twitter onder de fusieovereenkomst en de heer Musk behoudt zich alle rechten voor die daaruit voortvloeien, inclusief zijn recht om de transactie niet te voltooien en zijn recht om de fusieovereenkomst te beëindigen.”