De iconische Camden Market in Londen staat te koop

De iconische Camden Market in Londen te koop aangeboden11 minuten geledenGepubliceerdDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenBeeldbron, Getty Images

De historische Camden Market in Londen staat te koop.

De eigenaar van de miljardair van de markt hoopt naar verluidt dat een deal hem maar liefst £ 1,5 miljard zal opleveren.

Investeringsbank Rothschild & Co houdt toezicht op het verkoopproces, heeft de BBC begrepen.

Het 16 hectare grote lappendeken van meer dan 1.000 kraampjes, bars, winkels en cafés in Noord-Londen is een populaire toeristische bestemming.

Maar het wordt al lang in verband gebracht met tegenculturele bewegingen, van punkers tot hippies, en is trots op de brede waaier aan onafhankelijke retailers die verse producten, snuisterijen en kunstnijverheid verkopen.

Brand treft Londense Camden Lock MarketCamden vuur: ‘Het is ons hart en onze ziel’

De markt ontstond in 1972 uit een vervallen houthandel, nadat deze was gekocht door twee jeugdvrienden.

Nu beweert het 28 miljoen bezoekers per jaar te trekken, en het zou het onderwerp kunnen zijn van een mogelijke biedingsoorlog, aangezien de Israëlische eigenaar, Teddy Sagi, het na acht jaar eigendom wil verkopen.

Het landgoed bestaat uit drie afzonderlijke zones – Camden Lock Market, Stables Market en Buck Street Market – en omvat ook woningen, co-workingruimtes en een 35.000 vierkante meter groot recreatiecentrum met drie verdiepingen, Babylon Park genaamd.

Volgens de Financial Times, die voor het eerst over de deal berichtte, is de afgelopen week contact opgenomen met een selectie van bieders met de heer Sagi – die zijn geld verdiende door een online gokbedrijf op te richten en te verkopen – in de hoop aanbiedingen tot wel £ te krijgen. 1,5 miljard voor het gebied.

Afbeeldingsbron, Getty Images

Sinds 2014, toen de heer Sagi voor het eerst onroerend goed in Camden Market verwierf, hebben veel van de onafhankelijke verkopers het gebied verlaten en zijn ze vervangen door meer gevestigde merken.

Aangetrokken door de jeugdige, anti-establishment sfeer, zijn de afgelopen decennia golven van bedrijfsreuzen van MTV tot Santander naar het gebied verhuisd, waardoor het gezicht van de buurt is veranderd.

De site werd oorspronkelijk in 2019 te koop aangeboden door de heer Sagi, maar werd later van de markt gehaald toen de pandemie toesloeg.

De nieuwste onderneming van de zakenman in Camden is de herontwikkeling van Hawley Wharf, die in augustus 2021 werd geopend en beloofde terug te gaan naar de gouden dagen van het gebied.

De corporate website voor Camden Market beschrijft het als een “gloednieuwe bestemming aan het water van winkel-, vrijetijds- en voedselhandelaren”, die “de chaotische charme van Camden opnieuw opstart en herstelt”.