Benzineprijzen bereiken een maand lang elke dag nieuwe hoogtepunten

De benzineprijzen bereiken een maand lang elke dag nieuwe hoogtepuntenGepubliceerd13 minuten geledenDelencloseDelen paginaKopieer linkOver delenBron afbeelding, Getty Images

Volgens autoorganisatie RAC hebben de benzineprijzen de afgelopen maand elke dag nieuwe recordhoogtes bereikt.

De kosten voor het vullen van een gezinsauto bedragen nu ongeveer £ 103 voor benzine en £ 106 voor diesel, zei het.

De oorlog in Oekraïne en maatregelen om de afhankelijkheid van Russische olie te verminderen, hebben ertoe bijgedragen dat de brandstofprijzen zijn gestegen, waardoor huishoudens onder druk zijn komen te staan, aangezien de voedsel- en energierekeningen ook enorm stijgen.

De gemiddelde benzineprijs is nu 186,59 pence per liter, terwijl diesel 192,48 pence kost.

De RAC riep de regering op om de brandstofbelasting te verlagen om de kosten voor automobilisten te verlichten en de kosten van levensonderhoud te helpen verlagen.

“De afgelopen maand zijn er elke dag nieuwe records in de gemiddelde benzineprijs neergezet, met een stijging van 21 pence per liter, wat meer dan £ 11 aan een tank heeft toegevoegd”, zei RAC-brandstofwoordvoerder Simon Williams.

Hij zei dat RAC-analyse van groothandelsprijzen voor diesel aangeeft dat diesel “een voorheen ondenkbaar gemiddelde van £ 2 per liter” zou kunnen bereiken en dat “helaas deze drempel bij snelwegdiensten al is overschreden”.

De rivaliserende autoorganisatie AA zei echter dat de groothandelsbrandstofkosten de laatste tijd stabiel waren, terwijl de pompprijzen waren gestegen.

“Nog een cent aan benzine is een verrassing, aangezien de groothandelskosten sinds het jubileum hetzelfde, zo niet lager zijn geweest”, zegt Luke Bosdet, de woordvoerder van de AA over brandstofprijzen.

Hij zei dat als de benzineprijs tegen het weekend in hetzelfde tempo blijft stijgen, “de regering nog een reden heeft om de winkeliers uit te nodigen”.

Hij zei dat diesel misschien nog £ 2 per liter bereikt, maar “waarom de brandstofhandel uitnodigen om de pompprijsstijgingen te versnellen?”

“Het is een volatiele markt, niets is gegarandeerd totdat het gebeurt”, voegde hij eraan toe.

Brandstofprijzen: tankstations worden dringend herzien van brandstofaccijnsverlaging Benzineprijzen: vraagt ​​om meer hulp omdat de kosten om een ​​tank te vullen 100 miljoen pond bedragen om de eerste betaling van de kosten van levensonderhoud vanaf 14 juli te ontvangen

De Schatkist verlaagde de belasting in maart met 5 cent per liter om automobilisten te helpen, en heeft de Mededingings- en Marktautoriteit (CMA) gevraagd te onderzoeken of die verlaging snel genoeg aan automobilisten wordt doorberekend.

De RAC riep de regering op om tijdelijk de btw op brandstof te verlagen en de brandstofaccijns verder te verlagen, en zei dat de stijging van de btw-inkomsten sinds maart nu meer was dan de verlaging van de brandstofaccijns tenietdoen.

Tot dusver heeft de regering een verlaging van de btw uitgesloten en zegt dat hogere inkomsten uit brandstofprijsstijgingen grotendeels zullen worden gecompenseerd door lagere inkomsten uit huishoudens die minder uitgeven aan andere goederen en diensten.

De regering heeft een pakket van £ 37 miljard samengesteld om gezinnen te helpen nu de energie-, voedsel- en brandstofrekeningen stijgen.

Eind juli zullen meer dan acht miljoen Britse huizen met een uitkering £ 326 ontvangen, met een tweede betaling van £ 324 in de herfst.