Amazon begint dit jaar met drone-leveringen in Lockeford, Californië

Amazon begint dit jaar met drone-leveringen in Lockeford, CaliforniëGepubliceerd16 minuten geledenDelencloseShare-paginaKopieer linkOver delenBron afbeelding, AmazonAfbeelding bijschrift, Amazon’s nieuwste bezorgdrone, de MK27-2

Amazon zegt dat het later dit jaar voor het eerst pakketten aan shoppers per drone gaat bezorgen, in afwachting van de definitieve goedkeuring door de regelgevende instanties.

Gebruikers in de Californische stad Lockeford kunnen zich aanmelden om duizenden goederen door de lucht bij hen thuis te laten bezorgen.

De winkelgigant belooft al jaren levering per drone, maar heeft te maken gehad met vertragingen en tegenslagen.

Maar het zei dat het van plan was om de dienst na Lockeford breder uit te rollen.

“De belofte van bezorging met drones voelde vaak als sciencefiction”, staat in een blogpost. “[But] later dit jaar zullen Amazon-klanten die in Lockeford, Californië wonen, als een van de eersten Prime Air-leveringen ontvangen.

“Hun feedback over Prime Air, met drones die pakketten afleveren in hun achtertuin, zal ons helpen een service te creëren die veilig kan worden geschaald om aan de behoeften van klanten overal te voldoen.”

Amazon zei dat de drones zullen worden geprogrammeerd om pakketten te laten vallen in de achtertuinen van klanten in Lockeford, met een bevolking van ongeveer 4.000 mensen.

Amazon levert ‘binnen enkele maanden’ per drone Amazon bezorgt eerste drone-bezorging

Ze kunnen “buiten het gezichtsveld” vliegen, wat betekent dat ze niet door een visuele waarnemer hoeven te worden bestuurd en in plaats daarvan sensoren moeten gebruiken om andere vliegtuigen, mensen, huisdieren en obstakels te vermijden.

Het doel is om pakketten in minder dan een uur veilig bij klanten te krijgen, zei het.

“Eenmaal aan boord zullen klanten in Lockeford Prime Air-geschikte items op Amazon zien”, legt de retailer uit. “Ze plaatsen een bestelling zoals ze normaal zouden doen en ontvangen een geschatte aankomsttijd met een statustracker voor hun bestelling.

“Voor deze leveringen vliegt de drone naar de aangewezen afleverlocatie, daalt af naar de achtertuin van de klant en zweeft op een veilige hoogte. Vervolgens laat hij het pakket veilig los en stijgt weer op naar hoogte.”

‘Binnen enkele maanden’

In het verleden werd Amazon ervan beschuldigd de belofte van drone-bezorging te gebruiken als een krantenkop om zijn publiciteit rond zijn Prime-lidmaatschapsservice te verspreiden.

In 2013 beloofde voormalig baas en oprichter Jeff Bezos om binnen vijf jaar het luchtruim te vullen met een vloot bezorgdrones. En in 2019 zei Amazon dat het “binnen enkele maanden” per drone aan klanten zou leveren.

In april beweerde een rapport van nieuwssite Bloomberg veiligheidszorgen over zijn drone-programma – hoewel de retailer zei dat het zijn vluchten “rigoureus” testte in overeenstemming met “alle toepasselijke regelgeving”.

In december 2016 voerde het bedrijf een schijnbaar succesvolle proef uit in Cambridge, VK. In 13 minuten werd een pakketje per drone bezorgd.

Sindsdien heeft het drone-bezorgpartnerschappen uitgeprobeerd met de retailer Walmart en de koeriersbedrijven FedEx en UPS.