Winst Shell verdrievoudigt bijna door stijgende olieprijzen

De winst van Shell verdrievoudigt bijna nu de olieprijzen stijgenGepubliceerd8 minuten geledenDelencloseShare pageKopieer linkOver delenGerelateerde onderwerpenOorlog Rusland-OekraïneBeeldbron, Getty Images

Energiereus Shell heeft stijgende winsten gemeld naarmate de olie- en gasprijzen over de hele wereld stijgen.

Shell verdiende in de eerste drie maanden van het jaar $ 9,13 miljard (£ 7,3 miljard), bijna een verdrievoudiging van de winst van $ 3,2 miljard die het voor dezelfde periode vorig jaar had aangekondigd.

Eerder deze week maakte concurrent BP ook al een forse stijging van de inkomsten bekend.

De Britse regering heeft tot dusverre een windfall tax op oliemaatschappijen uitgesloten, ondanks oproepen van oppositiepartijen.

De invasie van Oekraïne heeft ertoe geleid dat de olie- en gasprijzen omhoogschieten. Rusland is een van ’s werelds grootste exporteurs, maar westerse landen hebben beloofd hun afhankelijkheid van het land voor energie te verminderen.

De olieprijzen stegen al vóór de oorlog in Oekraïne toen de economieën zich begonnen te herstellen van de Covid-pandemie.