Vakantiebedrijf annuleert vluchten voorafgaand aan jubileumvakantie

Vakantiebedrijf annuleert vluchten voorafgaand aan Jubilee breakGepubliceerd16 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenBron afbeelding, Tony Brown/BBCAfbeelding bijschrift, Luchtpassagiers wachten op hun bagage

Vakantiegigant Tui heeft aangekondigd dat het meer vluchten annuleert omdat vliegtuigpassagiers meer hinder ondervinden voorafgaand aan het jubileumweekend.

Tui annuleert tot eind juni zes vluchten per dag, wat het toeschrijft aan personeelstekorten op Manchester Airport.

Ongeveer twee miljoen mensen zullen dit jaar tijdens een van de drukste periodes tot nu toe tijdens de officiële feestdag vliegen.

Dinsdag meldden de luchthavens van Glasgow, Stansted en Gatwick hoge passagiersaantallen.

Tui heeft al enkele annuleringen aangekondigd. Het zei dat getroffen klanten een volledige terugbetaling voor hun vakantie zullen ontvangen “evenals een extra gebaar van goede wil”.

Een woordvoerder van Tui zei: “We begrijpen hoe teleurstellend dit zal zijn voor de betrokkenen, maar we zijn van mening dat dit nodig is om stabiliteit en een betere klantenservice op Manchester Airport te bieden.”

Manchester Airport zei: “Uit uitgebreide gesprekken met de managementteams van TUI en Swissport is duidelijk geworden dat zij, net als andere luchtvaart- en reisorganisaties, te maken hebben met tijdelijke personeelstekorten.

“Gezien deze uitdagingen begrijpen we de moeilijke beslissing van TUI om de komende maand een aantal diensten te annuleren, hoewel we natuurlijk teleurgesteld zijn dat de plannen van passagiers op deze manier worden verstoord.”