Twitter voert strijd tegen desinformatie in Oekraïne op

Twitter voert strijd tegen verkeerde informatie in OekraïneGepubliceerd31 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenBeeldbron, Getty Images

Twitter heeft gezegd dat het van plan is misleidende tweets van officiële accounts over de oorlog in Oekraïne achter waarschuwingsberichten te plaatsen.

De verandering volgt op een verhoogde controle van het sociale-mediaplatform nadat de oorlog een nieuwe golf van verkeerde informatie ontketende, soms van overheidsbronnen.

Twitter heeft beperkte inhoud van meer dan 300 Russische overheidsaccounts, waaronder president Vladimir Poetin.

Maar het kampt ook met zorgen over de vrijheid van meningsuiting.

Onder het nieuwe “crisis”-beleid van het bedrijf, zal Twitter prioriteit geven aan het labelen van valse berichten van accounts met een groot bereik, zoals staatsmedia of politieke figuren, terwijl ze behouden blijven om “verantwoordelijkheidsredenen”.

Gebruikers moeten door de waarschuwing klikken om het bericht te bekijken en Twitter zei dat het ook de zoek- en verkenningsfuncties zou wijzigen om te voorkomen dat valse tweets worden versterkt.

“Hoewel deze eerste iteratie is gericht op internationale gewapende conflicten, te beginnen met de oorlog in Oekraïne, zijn we van plan om het beleid bij te werken en uit te breiden met aanvullende vormen van crisis”, schreef Yoel Roth, hoofd beveiliging en veiligheid van Twitter in een blogpost. de veranderingen.

Twitter zei dat voorbeelden van problematische berichten onder meer valse of misleidende beschuldigingen van oorlogsmisdaden waren, valse informatie over de internationale reactie en valse beschuldigingen over het gebruik van geweld.

Het bedrijf zei dat het zou vertrouwen op meerdere bronnen om te bepalen wanneer beweringen misleidend zijn. Sterk commentaar en first person-accounts behoren tot de soorten tweets die niet door het beleid zouden worden uitgedaagd, zei het.

Het nieuwe beleid komt slechts enkele weken nadat het bestuur van Twitter instemde met een overnamebod van $ 44 miljard (£ 34,5 miljard) van miljardair zakenman Elon Musk, die heeft opgeroepen tot minder gematigde toespraak op het platform.