Tesco gaat in-store kantoren testen voor thuiswerkers

Tesco test in-store kantoren voor telewerkersGepubliceerd9 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenBron afbeelding, IWGImage bijschrift, Is werken op afstand vanuit uw plaatselijke supermarkt de toekomst?

Werken op afstand en je wekelijkse winkel in één? Beide zouden mogelijk kunnen zijn nadat Tesco een proef flexibel werken met kantoordienstverlener IWG aankondigde.

Vanaf medio mei kunnen mensen gebruik maken van de kantoorruimte die is gecreëerd in de New Malden-winkel van de keten in Londen.

Een flexibele kantoorruimte zal ruimte innemen in de winkel, met bureaus, co-workingruimtes en een vergaderruimte.

De verhuizing benadrukt de voortdurende verschuiving van traditionele kantooropstellingen sinds de pandemie.

Hybride werken is here to stay, zeggen managers

IWG zei dat de proef met Tesco een weerspiegeling was van de “echt sterke vraag” van kantoormedewerkers om alternatieven voor de voorsteden dicht bij huis te hebben, in tegenstelling tot pendelen naar stadscentra.

“Mensen willen niet elke dag uren pendelen en in plaats daarvan in hun lokale gemeenschap wonen en werken”, zegt Mark Dixon, oprichter en CEO van IWG.

Uit onderzoek van het bedrijf blijkt dat 72% van de werknemers liever flexibel zou werken.

Zoomt vanaf het melkeiland?

De samenwerking komt omdat supermarkten steeds meer op zoek zijn naar nieuwe manieren om geld te verdienen met hun fysieke winkels, waarbij veel shoppers zijn overgestapt op online leveringen tijdens de Covid-pandemie.

De pandemie en lockdowns hebben ook geleid tot een enorme verschuiving in de werkpatronen van mensen en hoewel de beperkingen zijn versoepeld, suggereren de laatste cijfers dat de verschuiving naar flexibel werken niet meer weg te denken is.

Uit een onderzoek van het Chartered Institute of Management bleek dat meer dan 80% van de bedrijven sinds het einde van de pandemie hybride werken heeft aangenomen.

Louise Goodland, hoofd strategische partnerschappen voor Tesco, zei dat de supermarkt altijd op zoek was om “klanten en gemeenschappen beter van dienst te zijn” en zou graag de reactie op de proef zien.