Ratan Tata: Tycoon’s rit in de goedkoopste auto van India wint internet

Ratan Tata: Tycoon’s rit in de goedkoopste auto van India wint internetGepubliceerd1 uur geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenAfbeelding bijschrift, Ratan Tata tijdens de inhuldiging van de auto in 2008

De Indiase tycoon Ratan Tata wordt op sociale media geprezen voor het reizen in een van ’s werelds goedkoopste auto’s.

De voorzitter emeritus van de Tata Group, de heer Tata, staat bekend om zijn eenvoud.

Toen hij reisde in de Nano, die zijn firma in 2009 lanceerde maar 10 jaar later stopte met de productie, herleefde hij de razernij over de auto.

Het werd met veel tamtam gelanceerd als een compact met het basismodel dat slechts 100.000 roepies kostte ($ 1.979; £ 1.366).

Maar na het aanvankelijke succes en de euforie begon het merk het te verliezen van andere fabrikanten vanwege problemen met productie en marketing.

De eerste batch van 100.000 Nano’s werd via een loterij verkocht, waarbij de vraag groter was dan het aanbod. Maar de vraag bleef dalen in de daaropvolgende jaren. De heer Tata gaf in 2012 toe dat er fouten zijn gemaakt bij de lancering van de Nano.

Het Nano-project is hem echter nauw aan het hart gebleven en hij heeft het vaak omschreven als “een betaalbare auto voor alle Indiërs”.

Een hobbelige rit voor ’s werelds goedkoopste auto

Maar zijn rit in de Nano verraste velen die erop wezen dat de man ook eigenaar is van het bedrijf dat de Jaguar en Land Rovers produceert. En zijn rit naar Mumbai’s iconische Taj-hotel, dat ook eigendom is van de Tatas, op dinsdag, werd door velen beschreven als een “masterclass” in eenvoudig leven.

Nadat de populaire paparazzi Viral Bhayani een video van de heer Tata in de Taj plaatste, begonnen de Indiase sociale media te gonzen met lof voor de zakenmagnaat.

De BBC is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe sites.Bekijk originele tweet op Twitter

De BBC is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe sites.Bekijk originele tweet op Twitter

De video riep ook herinneringen op aan de auto die ooit werd geprezen als “de meest betaalbare auto ter wereld” en India stormenderhand veroverde. De heer Tata vertelde een paar dagen geleden ook op sociale media waarom de Nano zo speciaal voor hem was.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een bericht gedeeld door Ratan Tata (@ratantata)

Ondertussen suggereren sommige rapporten dat de Tata-groep van plan is om de Nano opnieuw te lanceren als elektrische auto. Veel Indiase en internationale bedrijven hebben geprobeerd de groeiende markt voor elektrische auto’s te veroveren, maar experts zeggen dat India nog steeds zwaar moet investeren in laadstations en supply chain management om het een haalbare optie te maken voor autofabrikanten.