Oorlog in Oekraïne: Rusland nationaliseert Renault’s fabriek in Moskou

Oorlog in Oekraïne: Rusland nationaliseert Renault’s fabriek in MoskouGepubliceerd7 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenGerelateerde onderwerpenOorlog Rusland-OekraïneBeeldbron, Getty Images

Renault heeft aangekondigd dat het zijn meerderheidsbelang in de Russische autofabrikant Avtovaz verkoopt, onder druk van zijn aanhoudende aanwezigheid in het land.

De Franse autofabrikant zei dat het zijn 68%-belang zou verkopen aan een Russisch wetenschappelijk instituut, terwijl zijn aandelen in Renault Rusland naar de stad Moskou zullen gaan.

Moskou zei dat de Russische activa van Renault nu staatseigendom zijn geworden.

Het is de eerste Russische nationalisatie van een groot buitenlands bedrijf sinds de invasie van Oekraïne.

“Er zijn overeenkomsten getekend over de overdracht van Russische activa van de Renault-groep aan de Russische Federatie en de regering van Moskou”, zei het Russische ministerie van Industrie en Handel.

Financiële details van de deal werden niet verstrekt, maar in april zei de Russische minister van Industrie en Handel, Denis Manturov, dat Renault van plan was zijn Russische activa te verkopen voor “één symbolische roebel”.

Shell sluit deal om Russische tankstations te verkopen Westerse merken kunnen Rusland niet verlaten

In een verklaring op maandag zei Renault Group dat zijn raad van bestuur overeenkomsten had goedgekeurd om Renault Rusland aan de stad Moskou te verkopen, evenals zijn belang van 67,69% in Avtovaz aan het Russische Centrale Onderzoeks- en Ontwikkelingsinstituut voor auto’s en motoren (Nami).

Na de deal zei de burgemeester van Moskou, Sergei Sobyanin, dat de autoproductie in de Renault-fabriek zou worden hervat onder het merk Moskvich uit het Sovjettijdperk.

Renault-baas Luca de Meo zei: “Vandaag hebben we een moeilijke maar noodzakelijke beslissing genomen; en we maken een verantwoorde keuze ten opzichte van onze 45.000 medewerkers in Rusland, terwijl we de prestaties van de groep en ons vermogen om in de toekomst naar het land terug te keren, behouden. in een andere context.”

De overeenkomst, die volgens Renault het bedrijf naar schatting 2,2 miljard euro zou kosten, omvat een optie voor de groep om zijn belang in Avtovaz voor zes jaar terug te kopen.

Avtovaz is de grootste autofabrikant van Rusland en maakt het populaire Lada-merk van het land.

In maart kondigde Renault aan dat het de activiteiten in zijn fabriek in Moskou stopzette.

Het kwam nadat de Oekraïense president Volodymyr Zelensky Renault en andere Franse bedrijven had opgeroepen Rusland te verlaten en hen ervan beschuldigde “de moorden op vrouwen en kinderen te financieren”.

Luca de Meo, CEO van Renault, zei dat het bedrijf een verantwoorde keuze maakte, maar hoeveel keuze had het eigenlijk?

In de vroege stadia van het conflict predikte het bedrijf en koos ervoor om in Rusland te blijven terwijl andere internationale merken vertrokken.

Maar na te zijn gecontroleerd door de Oekraïense president Zelensky, die zei dat westerse bedrijven in Rusland de oorlog van Vladimir Poetin hielpen financieren, staakt het zijn activiteiten eind maart.

Het opgeven van zijn Russische activiteiten zal kostbaar zijn – Renault’s eigen schatting is $ 2,3 miljard. Het zal een belangrijke markt verliezen die ooit werd gezien als een belangrijke weg voor groei. En het zal ook Lada verliezen – een merk dat centraal stond in de strategie van Renault voor betaalbare auto’s.

Ongetwijfeld kon Renault niet in Rusland blijven. Toch is de reputatieschade al groot.

Honderden internationale merken, waaronder Starbucks, Coca Cola, Levi’s en Apple, hebben Rusland verlaten sinds het land in februari Oekraïne binnenviel, en velen willen nu hun bedrijf in het land verkopen.

Vorige week maakte energiegigant Shell bekend dat het had ingestemd met de verkoop van meer dan 400 van zijn tankstations in Rusland aan de op een na grootste olieproducent van het land, Lukoil.

Moskou heeft eerder gewaarschuwd dat het productie-installaties of fabrieken waar het werk is opgeschort, kan nationaliseren.