McDonald’s verslaat Carl Icahn bij stemming over varkens

McDonald’s verslaat Carl Icahn bij stemming over varkensGepubliceerd21 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenBron afbeelding, Getty Images

Miljardair Carl Icahn, die had gehoopt het bestuur van McDonald’s wakker te schudden om de behandeling van drachtige varkens te verbeteren, is bij een stemming verslagen.

Slechts 1% van de aandeelhouders stemde voor de genomineerden die werden voorgesteld door de heer Icahn, een investeerder in het bedrijf.

McDonald’s had de eisen van de heer Icahn bestreden en zei dat ze onredelijk waren.

De miljardair heeft gezegd dat hij door zijn dochter, een dierenliefhebber die voor de Humane Society heeft gewerkt, werd aangespoord om McDonald’s over te nemen.

Activistische investeerders zoals de heer Icahn – een van de weinige gevreesde corporate raiders die in de film Wall Street uit 1987 model zouden hebben gestaan ​​voor Gordon Gekko – richten hun inspanningen normaal gesproken op bedrijven waarvan zij menen dat ze moeten worden geherstructureerd.

Maar vorige maand schreef de 86-jarige in een openbare brief: “Op dit punt in mijn carrière beschouw ik het als mijn verantwoordelijkheid om constructief activisme te doen om te helpen bij het rechtzetten van flagrante onrechtvaardigheden die zijn bestendigd door vele ineffectieve raden van bestuur en managementteams die de Amerikaanse regering leiden. top overheidsbedrijven.”

De heer Icahn kocht voor $50.000 aan aandelen en riep het bedrijf op om zijn belofte van 2012 na te komen om geen varkensvlees meer te bestellen bij leveranciers die drachtige varkens in kleine kratten stoppen, naast andere veranderingen.

McDonald’s heeft gezegd dat het de industrie ertoe heeft aangezet om te veranderen sinds de belofte van 2012. Het verwacht tegen het einde van het jaar 85% tot 90% van zijn varkensvlees bij deze leveranciers te betrekken en tegen 2024 zal al het varkensvlees dat het koopt van deze leveranciers afkomstig zijn.

Eerder deze maand drong het er bij aandeelhouders op aan zijn genomineerden af ​​te wijzen.

Afbeeldingsbron, Getty Images Bijschrift afbeelding, Carl Icahn heeft gezegd dat hij door zijn dochter werd bewogen om McDonald’s onder druk te zetten

“De heer Icahn gebruikt een beperkt probleem, waarvan we hebben aangetoond dat het toonaangevende vooruitgang heeft geboekt op het gebied van – de varkensvleestoezegging van McDonald’s in 2012, als een reden om de manier waarop McDonald’s varkensvlees in de VS koopt te veranderen en het aantal vleesproducten op ons menu te verminderen.” ’, aldus het bedrijf.

Het voegde eraan toe dat een wijziging zou resulteren in “een onhoudbare financiële last voor onze klanten”.

De resultaten van de stemming waren voorlopig, in afwachting van een definitieve telling. Het bedrijf deelde de uitkomst van stemmen over andere aandeelhoudersvoorstellen niet, zoals een voorstel voor een raciale aandelenaudit.