Energiebedrijf SSE maakt operationele winst van £ 1,5 miljard bekend

Energiebedrijf SSE kondigt operationele winst van £1,5 miljard aanGepubliceerd2 uur geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenBron afbeelding, PA

Energiebedrijf SSE heeft een bedrijfswinst aangekondigd van £ 1,5 miljard, een stijging van 15% op jaarbasis.

Het in Perth gevestigde bedrijf is van plan dit decennium meer dan £ 15 miljard te investeren in de energie-infrastructuur van Schotland om de levering van schone energie te stimuleren.

De investering omvat nieuwe offshore windenergie, koolstofafvang en -opslag en waterkracht.

SSE-topman Alistair Phillips-Davies zei dat het bedrijf “nog maar net is begonnen”.

Het bedrijf zei dat het, uitgaande van een “aanhoudend ondersteunend beleidsklimaat”, de komende jaren aanzienlijk meer zou investeren dan het maakt in winst.

SSE zei dat het het grootste, en ’s werelds diepste, aangebonden offshore windmolenpark van Schotland, Seagreen, voor de kust van Angus aan het ontwikkelen was; en wat een van Europa’s meest productieve onshore windparken, Viking, op Shetland zal zijn.

Eerder dit jaar werd bevestigd dat het bedrijf de rechten had verworven om een ​​nieuw gigantisch drijvend offshore windpark voor de kust van Angus te ontwikkelen.

Het is ook bezig met de aanleg van de elektriciteitskabel die Shetland voor het eerst met het Britse vasteland zal verbinden, waardoor de energievoorziening van de eilanden wordt veiliggesteld en hernieuwbare energie naar het nationale elektriciteitsnet wordt getransporteerd.

De heer Phillips-Davies zei: “We hebben plannen om tegen 2030 meer dan £ 15 miljard in Schotland en meer dan £ 24 miljard alleen al in Groot-Brittannië te investeren om de ambitieuze doelstellingen van de regering te helpen verwezenlijken.

“Deze resultaten tonen de kracht van onze strategie en sterk complementaire bedrijfsmix, de passie en inzet van onze mensen en ons vermogen om te leveren voor al onze belanghebbenden, aangezien we duizenden banen creëren en miljarden bijdragen aan het Schotse BBP.”