Disney ziet beter dan verwachte streaminggroei

Disney ziet beter dan verwachte streaminggroeiGepubliceerd25 minuten geledenDelencloseShare pageKopieer linkOver delenImage source, DisneyImage caption, Encanto gaat over een familie genaamd de Madrigalen die verborgen in de bergen van Colombia wonen

Walt Disney heeft een nieuwe sprong in aanmeldingen voor zijn streamingdiensten gemeld, om te ontsnappen aan de vertraging die aartsrivaal Netflix trof.

In de eerste drie maanden van het jaar waren meer dan 9 miljoen mensen geabonneerd op de online videoplatforms van het bedrijf, de meesten van het vlaggenschip Disney+.

De parkenbusiness nam ook een hoge vlucht, waardoor een herstel van de pandemie voortduurde.

De prestaties van Disney werden onder de loep genomen nadat Netflix vorige maand een daling van het aantal abonnees meldde.

Netflix, een vroege pionier op het gebied van streaming, heeft het moeilijker om nieuwe leden aan te melden, omdat het probeert op te bouwen vanuit een reeds enorme basis van 220 miljoen en meer concurrenten de industrie betreden.

Maar analisten waren bang dat de problemen meer wijdverbreid zouden zijn en een grotere vertraging van de vraag van de consument naar streaming zouden signaleren.

“Een enorme zucht van verlichting voor Disney”, zegt Paolo Pescatore, analist van PP Foresight.

Disney heeft geïnvesteerd in zijn streamingdiensten en beschouwt ze als de sleutel tot de toekomst van zijn bedrijf, aangezien het filmbezoek afneemt en meer mensen zich afkeren van traditionele televisie.

Sinds de lancering in 2019 heeft het aantal Disney+ abonnees bijna 138 miljoen bereikt, aangetrokken door hits als Marvel’s “Moon Knight”-serie en Pixar-film “Turning Red”. Het bedrijf is ook eigenaar van Hulu, ESPN en Hotstar in India.

Disney executives zeiden dat de groei van het aantal abonnees in de afgelopen zes maanden sterker was dan ze hadden verwacht.

Ze zeiden dat dit de komende maanden zou kunnen vertragen, aangezien het bedrijf markten betreedt, zoals Polen, waar de oorlog in Oekraïne het sentiment beïnvloedt. Maar ze zeiden dat ze er vertrouwen in hadden dat ze de inschrijvingsdoelen zullen halen.

“We verwachten nog steeds een toename van de groei”, zei financieel directeur Christine McCarthy.

De heer Pescatore zei dat de groei van het bedrijf waarschijnlijk sterk zal blijven, aangezien het bedrijf in meer overzeese markten wordt gelanceerd. Het bedrijf plant ook een advertentie-ondersteunde dienst.

“Voorlopig blijft de acceptatie voor zijn direct-to-consumer-diensten zoals Disney+ robuust en zal dat blijven doen”, zei hij. “Uiteindelijk bevindt het zich in een andere groeifase in vergelijking met rivalen, waaronder Netflix, vergelijkbaar met een start-up.”

De totale inkomsten van Disney in de eerste drie maanden van het jaar stegen met 23% ten opzichte van een jaar geleden tot $ 19,25 miljard, gestimuleerd door de amusementsparkactiviteiten, die de inkomsten meer dan verdubbelden.

De winst daalde tot $ 470 miljoen, tegen ongeveer $ 900 miljoen vorig jaar.

De streaming-business verliest nog steeds geld; het bedrijf werd ook getroffen door een bedrag van $ 1 miljard dat het betaalde om distributieovereenkomsten voor films en televisie te beëindigen, zodat ze de inhoud op hun eigen diensten konden plaatsen.