Amazon betaalt de reiskosten van het Amerikaanse personeel voor abortussen en andere behandelingen

Amazon betaalt de reiskosten van Amerikaans personeel voor abortussen en andere behandelingenGepubliceerd4 uur geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenGerelateerde onderwerpenUS abortusdebatBron afbeelding, Getty ImagesAfbeelding bijschrift, De voordelen zijn van toepassing op sommige electieve behandelingen verder dan 100 mijl van het huis van een werknemer

Amazon vergoedt personeel in de VS dat reist voor een breed scala aan niet-levensbedreigende medische behandelingen, waaronder electieve abortussen.

Een bericht aan Amazon-medewerkers zei dat het bedrijf elk jaar tot $ 4.000 (£ 3.201) aan reiskosten zal betalen voor behandelingen die niet in de buurt beschikbaar zijn.

Verschillende andere bedrijven hebben plannen aangekondigd die ervoor zorgen dat het personeel toegang heeft tot abortussen.

Het komt te midden van toenemende beperkingen voor de procedure in het hele land.

De nieuwe voordelen van Amazon gaan met terugwerkende kracht in vanaf 1 januari.

Volgens de aankondiging, voor het eerst gerapporteerd door Reuters, zullen de nieuwe voordelen van toepassing zijn op behandelingen die niet beschikbaar zijn binnen een straal van 100 mijl (161 km) van het huis van een werknemer en waarvoor geen virtuele opties beschikbaar zijn.

Een woordvoerder van Amazon bevestigde de uitbreiding van het voordeel aan de BBC en zei dat het ook bariatrische zorg, oncologie, aangeboren afwijkingen binnen 24 maanden na de geboorte, behandelingen voor geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg bij patiënten omvat.

Amazon is een van de grootste werkgevers in de particuliere sector in de VS, met 1,1 miljoen fulltime en parttime werknemers in het land. Het heeft mensen in het hele land in dienst, met de meeste werknemers in Californië, Texas en de staat Washington – de thuisbasis van het wereldwijde hoofdkantoor.

De voordelen zullen beschikbaar zijn voor alle werknemers die zijn ingeschreven in twee verschillende gezondheidsplannen die door het bedrijf worden aangeboden, inclusief degenen die in kantoren of in magazijnen werken.

Het bedrijf biedt ook tot $ 10.000 (£ 8.002) voor dringende, levensbedreigende medische problemen.

De ‘ranch’ voor Texaanse moeders die nergens heen kunnen

Hoewel de uitbreiding van de voordelen door Amazon niet specifiek gericht is op het toestaan ​​van toegang tot abortussen, komt het op een moment dat verschillende republikeinse deelstaatregeringen wetten hebben aangenomen die de toegang tot abortus in hun rechtsgebieden beperken.

Volgende maand zal het conservatief georiënteerde Hooggerechtshof ook uitspraak doen in een zaak die Roe v Wade zou kunnen vernietigen, een uitspraak van de rechtbank uit 1973 die abortus in de VS legaliseerde.

Als de wet wordt vernietigd, kan het elke Amerikaanse staat worden toegestaan ​​om zijn eigen abortusregels vast te stellen, waarbij naar verwachting meer dan 20 staten de zorg voor abortus zullen beperken of in de meeste gevallen zelfs abortus zullen verbieden.

In Texas – dat een van de strengste abortuswetten in het land heeft en de procedure na zes weken zwangerschap verbiedt – ontdekte een recente studie dat ongeveer 1.400 Texanen maandelijks de staat uit reisden voor abortussen.

Bedrijven, waaronder Yelp en Citigroup, hebben onlangs gezegd dat ze werknemers zullen vergoeden die reizen om lokale abortusbeperkingen te omzeilen.

Citigroup zei dat het beleid “een reactie was op veranderingen in de reproductieve gezondheidszorgwetten in bepaalde staten”.