Zal de nieuwe vrachtwagen van Ford de Amerikanen eindelijk elektrisch laten kopen?

Zal de nieuwe vrachtwagen van Ford de Amerikanen eindelijk elektrisch laten kopen?

Door Samira Hussain & Natalie Sherman
BBC News, New York

Gepubliceerd24 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenGerelateerde onderwerpenKlimaatveranderingAfbeelding bijschrift, Ford-baas Jim Farley zegt dat de lancering van de elektrische versie van de klassieke F-150 pick-up een “grote gok van het bedrijf” is

Ford-baas Jim Farley heeft veel te doen op dit moment.

Dinsdag viert de autofabrikant uit Detroit de formele start van de productie van de elektrische versie van de F-150 pick-up, het best verkochte voertuig in Amerika sinds decennia.

Het is een mijlpaal die als cruciaal wordt beschouwd voor Ford – en voor het milieu – aangezien het bedrijf meer Amerikanen wil overtuigen om hun weerstand tegen het kopen van elektrische voertuigen te laten varen.

“Het is een grote gok van het bedrijf”, zegt Farley tegen de BBC.

“Zeker voor mij als CEO is dit een van de kenmerkende momenten in mijn leven en dat van ons team.”

Elektrische voertuigen blijven een klein deel van de wereldwijde automarkt, goed voor 9% van de omzet vorig jaar.

En in de VS – ’s werelds grootste uitstoter van koolstof na China, waar benzineslurpende SUV’s (SUV’s) en vrachtwagens de weg domineren – was het nog kleiner, met 4,5%.

Analisten zeggen dat het aanbieden van elektrische versies van populaire voertuigen de sleutel zal zijn om het Amerikaanse publiek te overtuigen om elektrisch te kopen.

Maar of Ford in staat zal zijn om de grote aantallen F-150-loyalisten in het hele land tot de “Lightning” te bekeren, blijft een open vraag.

‘Ik denk niet dat ik er een zou kunnen bezitten’

Bryan O’Polka beschreef zichzelf als een “vrachtwagenman” uit een familie van Ford-eigenaren in Texas, die op de pick-ups van het bedrijf vertrouwen om jetski’s en andere ladingen te slepen.

Bron afbeelding, Bryan O’PolkaBijschrift afbeelding, Bryan O’Polka kreeg zijn eerste F-150 als afstudeercadeau voor de middelbare school

De 22-jarige, die auto’s vervoert voor de kost, ontving zijn eerste F-150 als afstudeercadeau voor de middelbare school. Hij heeft hem vorig jaar ingeruild voor een nieuwe en heeft ook een tweede, grotere Ford pick-up. De vloot van zijn familie omvat SUV’s en een Ford-hybride, die ze gebruikten om hun huis van stroom te voorzien tijdens een recente stroomstoring.

“Ik vind het concept ervan leuk”, zegt hij over de Lightning. “Ik weet zeker dat het geweldig zal zijn voor gebruik in de stad.”

Maar terwijl hij denkt dat ze “cool” zijn, zegt hij: “Ik denk niet dat ik er een zou kunnen bezitten.”

Op Facebook, waar hij beheerder is van een van de vele groepen voor F-150-eigenaren om tips, onderdelen en foto’s uit te wisselen, zei de heer O’Polka dat de lancering van de Lightning van het bedrijf “veel controverse” heeft veroorzaakt – bij veel mensen vooral “oudere jongens” sceptisch over zijn motor, trekkracht en beperkt bereik.

Van zijn kant zegt de heer O’Polka dat hij de elektrische truck niet naar zijn zin zou kunnen aanpassen en wordt hij uitgeschakeld door zijn bereik van ongeveer 300 mijl.

“In mijn vrachtwagen kan ik nu 500 tot 600 mijl uit een tank halen en ik kan mijn tank in ongeveer vijf tot acht minuten vullen en weer op weg zijn”, zegt hij. “Een elektrische vrachtwagen, je kunt maar zo ver komen en dan moet je staan ​​en wachten [to charge it].”

Andere koper:

De heer Farley erkent de uitdaging die voor ons ligt.

Enquêtes, zowel door het bedrijf als door onafhankelijke analisten, hebben uitgewezen dat klanten voor de F-150 doorgaans jonger, rijker en stedelijker zijn dan de traditionele koper van de truck – en in veel gevallen nog nooit eerder een truck hebben gehad.

Afbeeldingsbron, Reuters Afbeelding bijschrift, Ford heeft vorig jaar meer dan 700.000 F-150’s verkocht. Elektrische versies zullen de komende weken klanten in Noord-Amerika bereiken

“Het communicatieteam wil graag dat ik u vertel dat dit perfect gepland was en dat iedereen een veroveringsklant is”, zegt de heer Farley. “De realiteit is dat de mensen die uiteindelijk bestellingen en reserveringen voor deze truck kregen, een beetje anders waren dan we dachten. Het is anders, maar dat maakt het bedrijf interessant.”

In de tussentijd kan de meer directe uitdaging voor Ford simpelweg het vervullen van zijn ongeveer 200.000 pre-orders zijn.

Net als de rest van de industrie kampt het bedrijf met tekorten aan belangrijke computerchips, batterijen en andere materialen die de productie hebben tegengehouden – en daagde het de inspanningen van het bedrijf uit om de startprijs op ongeveer $ 40.000 (£ 31.500) te houden.

“Er komt zeker tegenwind in ons bedrijf”, zegt de heer Farley. “Het zal aan de executie liggen.”

Kritisch moment

Chris Jones, hoofdanalist bij onderzoeksbureau Canalys, zegt dat het “cruciaal” is voor Ford dat de lancering goed verloopt.

“Ford is traag om te verhuizen naar” [electric vehicles]… Het is echt achterop geraakt”, zegt hij. “Dit is een belangrijke categorie voertuigen en het is een superbelangrijke categorie voor Ford om in te slagen.”

Ford gaat in 2030 volledig elektrisch rijden in EuropaVijf vragen over elektrische voertuigen beantwoord Half Amerikaanse auto’s zijn emissievrij in 2030 – Biden

De aandelen in Ford bereikten in 2021 hun hoogste niveau in jaren, toen de sterke verkoop van de Mach-E-versie van zijn populaire SUV Mustang vertrouwen wekte in zijn strategie.

Het bedrijf, dat tot 2026 wereldwijd $ 50 miljard investeert om zijn vloot te elektrificeren, zegt nu dat het op schema ligt om tegen 2026 jaarlijks meer dan twee miljoen elektrische voertuigen te leveren.

Terwijl Ford een van de eersten zal zijn die zijn pick-ups in de VS op de weg zal krijgen, werken meer dan een dozijn andere autofabrikanten – waaronder Tesla en aartsrivaal General Motors – aan hun eigen aanbod van elektrische vrachtwagens.

Afbeeldingsonderschrift, The Lightning behoudt het klassieke uiterlijk van de F-150. Voorlopig is het alleen beschikbaar in Noord-Amerika

Voor ongeveer $ 40.000 is Ford begonnen met de verkoop van de F-150 tegen een prijs die hem vergelijkbaar maakt met traditionele pick-ups, vooral nadat rekening is gehouden met overheidsstimulansen voor kopers.

Dat maakt het een van de weinige elektrische voertuigen op de markt met het potentieel om de reguliere klant te veroveren, zegt Ram Chandrasekaran, hoofd van wegtransportadviesbureau Wood Mackenzie uit Texas.

Maar voor de meeste mensen, zegt hij, is de aankoop van een auto niet puur financieel en ook niet gebaseerd op milieuoverwegingen. Hij zei dat regeringen autofabrikanten zullen moeten aansporen om te investeren in prestaties en marketing om kopers te overtuigen om over te stappen.

Tenzij de regelgeving verandert, verwacht zijn bedrijf dat elektrische voertuigen dit jaar ongeveer 6,5% van de Amerikaanse verkoop zullen uitmaken en tegen 2030 30% – ongeveer waar Duitsland zich in de laatste maanden van 2021 bevond.

“Het komt erop neer dat je met wat we hebben veel agressiever zou moeten worden.” [to boost adoption]”, zegt hij. “In de huidige politieke impasse die we zien, denk ik niet dat dat waarschijnlijk zal gebeuren.”

Toch zijn er tekenen dat de vraag groeit, ongeacht de regels. Vorig jaar verdubbelde de verkoop van elektrische auto’s, inclusief hybrides, in de VS bijna tot meer dan 600.000.

De Amerikaanse president Joe Biden – die vorig jaar een spin in de F-150 maakte – heeft ook opgeroepen tot aanzienlijke investeringen in elektrische voertuigen, inclusief voor overheidsvloten – een goed teken voor Ford, zegt Michelle Krebs, uitvoerend analist bij Cox Automotive.

“Het potentieel voor een hoger volume is er”, zegt ze. “Wie dat publiek gaat zijn, hoe groot dat publiek is, weten we niet.”