Voorkeurssites voor Darlington’s ‘Treasury North’ onthuld

Voorkeurssites voor Darlington’s ‘Treasury North’ onthuldGepubliceerd15 uur geledenDelencloseShare pageKopieer linkOver delenImage source, HM TreasuryImage caption, Rishi Sunak maakte de aankondiging tijdens een bezoek aan Darlington College

De voorkeurslocatie voor een nieuwe overheidshub in Darlington is onthuld, nadat vorig jaar werd aangekondigd dat een “aanzienlijk deel” van het personeelsbestand van de Treasury uit Londen zou verhuizen.

Tijdens een bezoek aan de stad zei kanselier Rishi Sunak dat Brunswick de voorkeurslocatie was voor de Darlington Economic Campus.

De andere kanshebber, als het inkoopproces begint, is Central Park.

In 2025 zal de cross-overheidshub 1.100 werknemers huisvesten.

Naast de Schatkist zal het teams huisvesten van de volgende overheidsdiensten:

Internationale handelBedrijfs-, energie- en industriële strategieNivellering, huisvesting en gemeenschappenDigitaal, cultuur, media en sport

De hub zal ook de thuisbasis zijn voor teams van het Office for National Statistics en de Competition and Markets Authority.

Afbeeldingsbron, GoogleImage-bijschrift, De Brunswick-site is momenteel in gebruik als parkeerplaats

Een derde van de 300 Treasury-functies is al bezet – de meerderheid is rechtstreeks op de campus gerekruteerd en de rest bestaat uit bestaande medewerkers die er ook voor hebben gekozen om vanuit de hoofdstad te verhuizen.

Het personeel gebruikt momenteel Bishopsgate House als interim-kantoor en zal later dit jaar verhuizen naar een tijdelijk kantoor voor de langere termijn in Feethams House, voordat de nieuwe permanente locatie gereed is.

De heer Sunak, die de afgelopen dagen met vragen werd geconfronteerd over de financiële zaken van zijn familie, sprak met enkele nieuwe rekruten tijdens het bezoek aan Darlington College.

Hij zei: “Ik ben verheugd dat we in de laatste fase zijn van het vinden van een permanente locatie voor onze nieuwe campus, die banen creëert voor de lokale bevolking, kansen verspreidt en naar een hoger niveau tilt.”

Volg BBC North East en Cumbria op Twitter, Facebook en Instagram. Stuur je verhaalideeën naar noordoostenandcumbria@bbc.co.uk.