Oorlog in Oekraïne: Doden in Bucha ‘niet ver van genocide’ – PM

Oorlog in Oekraïne: Doden in Bucha ‘niet ver van genocide’ – PM

Door Joseph Lee
BBC nieuws

Gepubliceerd2 minuten geledenopmerkingenReactiesDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenGerelateerde onderwerpenOorlog Rusland-Oekraïne Afbeeldingsbron, Reuters Afbeelding bijschrift, Inwoners van Bucha zeiden dat Russische soldaten burgers buiten hun huizen vermoordden zonder provocatie

Aanvallen op burgers door Russische troepen in de Oekraïense stad Bucha lijken niet “ver van genocide”, zei premier Boris Johnson.

Het VK heeft verdere sancties aangekondigd tegen acht oligarchen en Russische banken, waaronder de grootste van het land, Sberbank, en Credit Bank of Moscow.

Tientallen mensen zijn dood aangetroffen in de stad – waaronder sommigen in een massagraf – na de terugtrekking van Rusland.

Moskou ontkende betrokkenheid en beschreef de berichten als nepnieuws.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken kondigde zijn laatste sancties aan naar aanleiding van de berichten over aanvallen op burgers, waaronder het beëindigen van alle invoer van Russische kolen en olie tegen het einde van het jaar, evenals maatregelen tegen strategische industrieën.

De nieuwste sancties komen overeen met die van de VS, die ook sancties heeft opgelegd aan de twee dochters van de Russische president Vladimir Poetin.

Voorafgaand aan de nieuwe sancties die werden aangekondigd, zei de heer Johnson: “Ik ben bang dat als je kijkt naar wat er in Bucha gebeurt, de onthullingen die we zien van wat Poetin in Oekraïne heeft gedaan, voor mij niet ver van genocide lijken.

“Het is geen wonder dat mensen reageren zoals ze zijn. Ik twijfel er niet aan dat de internationale gemeenschap, Groot-Brittannië heel erg vooraan, weer in de pas zal lopen om meer sancties en straffen op te leggen aan het regime van Vladimir Poetin. “

Kan Poetin worden vervolgd voor oorlogsmisdaden? Welke sancties worden Rusland opgelegd? Een moord in executiestijl op een straat in BuchaBucha-satellietbeeld is in tegenspraak met Russische beweringen Wat is genocide?

Als onderdeel van zijn reactie op de sancties heeft het VK beloofd tegen het einde van het jaar te stoppen met de invoer van Russische olie, terwijl de EU de invoer van Russisch gas met tweederde vermindert.

Johnson prees de “enorme stappen” die de EU zet om de afhankelijkheid van Russisch gas te verminderen.

De acht oligarchen die aan de sanctielijst zijn toegevoegd, zijn onder meer:

Viatcheslav Kantor, de grootste aandeelhouder van kunstmestbedrijf Acron Andrey Guryev – bekende naaste medewerker van Vladimir Poetin en oprichter van kunstmestbedrijf PhosAgro Sergey Kogogin, directeur van Kamaz, dat vrachtwagens produceert, onder meer voor het leger Sergey Sergeyevich Ivanov, president van ’s werelds grootste diamantproducent AlrosaLeonid Mikhelson, oprichter en chief executive van de Russische aardgasproducent NovatekAndrey Akimov, chief executive van de op twee na grootste bank van Rusland, GazprombankAleksander Dyukov, chief executive van de op twee na grootste staatsolieproducent van Rusland, GazpromNeftBoris Borisovich Rotenberg, zoon van de mede-eigenaar van de Russische grootste gaspijpleidingproducent SGM.

Minister van Buitenlandse Zaken Liz Truss zei dat de laatste golf van sancties de “oorlogsmachine” van Poetin zou decimeren en zou laten zien dat de Russische elite hun handen niet zou kunnen wassen van de wreedheden die op zijn bevel zijn begaan.

Sancties zijn sancties opgelegd door landen die bedoeld zijn om agressie te stoppen, of schendingen van het internationaal recht te bestraffen, en gaan vaak gepaard met financiële beperkingen.

De maatregelen die het VK tot nu toe heeft genomen, zijn onder meer het bevriezen van tegoeden, het uitsluiten van Russische banken van het financiële systeem van het VK, het verbieden van sommige export naar Rusland, het beperken van visa voor rijke investeerders en het verbieden van vluchten.

Tegen het einde van het jaar heeft het VK gezegd dat het ook de Russische olie-import zal afbouwen.

Samen met de EU en de VS heeft het de activa bevroren van meer dan 1.000 individuen en bedrijven, waaronder politici en rijke bedrijfsleiders waarvan wordt aangenomen dat ze dicht bij het Kremlin staan.

Bevriezing van tegoeden voorkomt dat iemand in het VK of een Brits bedrijf te maken krijgt met fondsen of middelen die eigendom zijn van of in het bezit zijn van de aangewezen persoon, en voorkomt dat middelen worden verstrekt aan of ten behoeve van die persoon.

Labour-leider Sir Keir Starmer had opgeroepen tot “nog strengere sancties” na de “gruwelijke, schrijnende beelden” van burgerdoden in Bucha.

Hij zei dat we Oekraïne “alle steun moeten geven die we kunnen” en zei dat de internationale gemeenschap duidelijk moet zijn “dat deze oorlogsmisdaden uiteindelijk zullen worden opgejaagd door de verantwoordelijken”.

Het opzettelijk aanvallen van burgers, zoals de inwoners van Bucha beweren, is een oorlogsmisdaad krachtens de Conventie van Genève.

Maar om een ​​bloedbad als genocide te beschouwen, vereist de wet ook bewijs van de bedoeling om een ​​bepaalde nationale, etnische, raciale of religieuze groep te vernietigen – geheel of gedeeltelijk.

Het Genocideverdrag, ingevoerd na de nazi-holocaust tijdens de Tweede Wereldoorlog, vereist dat de 152 landen die het hebben ondertekend, genocide “voorkomen en bestraffen” waar deze plaatsvindt.

DE INVLOEDER DIE EEN GEHEIM WAPEN IS: Hoe een voormalig Eurovisie-presentator de Oekraïense regering helpt ALLES IS VERANDERD: Brexit, Covid en andere belangrijke politieke verhalen uit zeven turbulente jarenBekijk reacties