Noord-Koreaanse hackers richten zich op gamers in crypto-overval van $ 615 miljoen – US

Noord-Koreaanse hackers richten zich op gamers in crypto-overval van $ 615 miljoen – USGepubliceerd1 uur geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenBron afbeelding, Getty Images

De VS hebben door Noord-Korea gesteunde hackers in verband gebracht met een enorme cryptocurrency-roof ter waarde van $ 615 miljoen (£ 469 miljoen) van spelers van de populaire online game Axie Infinity in maart.

De game maakt het mogelijk om crypto te verdienen door te spelen of hun avatars te verhandelen.

De hack is waarschijnlijk een van de grootste die ooit de cryptowereld heeft getroffen.

Amerikaanse functionarissen zeggen dat ze de inbreuk in verband hebben gebracht met een groep genaamd “Lazarus”, waarvan wordt aangenomen dat deze wordt gecontroleerd door de primaire inlichtingendienst van Noord-Korea.

“Door ons onderzoek hebben we kunnen bevestigen dat Lazarus Group en APT38, cyberactoren die geassocieerd zijn met [North Korea]zijn verantwoordelijk voor de diefstal”, zei de FBI donderdag in een verklaring.

Lazarus Group verwierf in 2014 bekendheid nadat ze werden beschuldigd van het hacken van Sony Pictures en het openbaar lekken van vertrouwelijke gegevens.

De groep eiste dat Sony de op dat moment aanstaande film The Interview zou intrekken, een satirische komedie over een complot om de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un te vermoorden.

Een panel van de Verenigde Naties dat de sancties tegen Noord-Korea controleert, heeft Pyongyang ervan beschuldigd gestolen fondsen te gebruiken om zijn nucleaire en ballistische raketprogramma’s te ondersteunen als een manier om internationale sancties te vermijden.

“De Verenigde Staten zijn zich ervan bewust dat de DVK in toenemende mate vertrouwt op illegale activiteiten – waaronder cybercriminaliteit – om inkomsten te genereren voor zijn massavernietigingswapens en ballistische raketprogramma’s, terwijl het probeert de robuuste sancties van de VS en de VN te omzeilen”, citeerde Reuters een woordvoerder van het ministerie van Financiën. zoals gezegd.

Een Amerikaans militair rapport uit 2020 zegt dat het hackprogramma van Noord-Korea dateert uit ten minste het midden van de jaren negentig en is uitgegroeid tot een 6.000 man sterke eenheid voor cyberoorlogvoering, bekend als Bureau 121, die opereert vanuit verschillende landen, waaronder Wit-Rusland, China, India, Maleisië en Rusland.

Blockchain-analysebedrijf Chainalysis zei dat Noord-Koreaanse hackers bijna $ 400 miljoen (£ 291 miljoen) aan digitale activa hebben gestolen in ten minste zeven aanvallen op cryptocurrency-platforms in 2021 – een van de meest succesvolle jaren ooit voor cybercriminelen in de afgesloten Oost-Aziatische staat .