Britse economische groei vertraagt ​​in februari

Britse economische groei vertraagt ​​in februariGepubliceerd1 minuut geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenBeeldbron, Getty Images

De Britse economische groei vertraagde in februari na een scherpe daling van de productie van auto’s en computerproducten.

Het Office for National Statistics (ONS) zei dat de economie met 0,1% groeide, vergeleken met 0,8% in januari.

De daling in de verwerkende industrie werd tenietgedaan door groei in de dienstensector, waaronder sectoren als toerisme en reizen.

De ONS zei ook dat de Britse economie in februari 2020 1,5% boven het niveau van pre-coronaviruspandemie ligt.

Economen hadden gerekend op het bruto binnenlands product (bbp)die de bedrijvigheid in de dienstensector, de bouwnijverheid en de industriële productie meet – groeit in februari met 0,3%. De meeste Covid-beperkingen werden eind januari in Engeland opgeheven en men had gehoopt dat dit de groei zou blijven ondersteunen.

Maar Alpesh Paleja, hoofdeconoom bij de CBI, een bedrijfslobbygroep, zei: “Na de opleving aan het begin van het jaar is het geen verrassing dat de economische groei in februari vertraagde.

“Sindsdien zijn de uitdagingen op korte termijn voor de vooruitzichten toegenomen, met een groeiende kostencrisis die op de groei zal wegen”, zei hij. “Bedrijven kampen ook met tegenwind van het conflict in Oekraïne, dat de kostendruk en verstoring van de toeleveringsketen verergert.”

De ONS zei dat de daling van de industriële productie te wijten was aan een daling van 5,4% in de productie van transportapparatuur “die volledig wordt veroorzaakt door de daling van de productie van auto’s”.

Het voegde eraan toe dat de productie van computer- en elektronische producten in februari was gedaald.

De bouwsector kromp ook, maar in een langzamer tempo dan de productie-industrieën. Capital Economics zei dat de val gedeeltelijk werd veroorzaakt door Storm Eunice, Dudley en Franklin, waardoor bouwprojecten vertraging opliepen.