Boomtijd voor hondenuitlaters, oppassers en trainers

Boomtijd voor hondenuitlaters, oppassers en trainers

Door Dhruti Shah en Will Smale
Zakelijke verslaggevers

Gepubliceerd1 dag geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenBron afbeelding, Olivia LeathleyBijschrift afbeelding, Olivia Leathley heeft een grote stijging in de vraag naar haar diensten gezien

Hondentrainer Olivia Leathley heeft de afgelopen zes maanden moeite gehad om de vraag naar haar diensten bij te houden.

“Ik werkte op een gegeven moment zeven dagen per week, wat niet bevorderlijk was voor mijn geestelijke gezondheid”, zegt mevrouw Leathley, die in Greater Manchester woont.

“Ik begin mijn boekingen nu meer te spreiden en zorg ervoor dat ik twee dagen per week vrij neem.”

Mevrouw Leathley zegt dat er twee belangrijke redenen zijn waarom ze het zo druk heeft gehad. Ten eerste het grote aantal mensen dat tijdens de lockdowns een puppy of andere nieuwe hond heeft gekregen.

En ten tweede het onvermogen van deze viervoetige vrienden – en van sommige al lang bestaande familiehonden – om het hoofd te bieden aan het feit dat hun baasjes voor het eerst sinds maart 2020 weer naar kantoor moesten gaan.

“Zoveel honden zijn eraan gewend geraakt om hun baasjes altijd thuis te hebben dat ze het niet aankunnen als ze weer aan het werk gaan”, zegt ze. “Het is verlatingsangst.

“Ruim 50% van de honden waarmee ik werk zijn nieuwe puppy’s die mensen tijdens de pandemie hebben gekocht, maar de andere helft zijn al lang gevestigde leden van de families van mensen.”

Afbeeldingsbron, Dogs TrustAfbeelding bijschrift, Britse liefdadigheidsinstelling Dogs Trust lanceerde een campagne om mensen die tijdens de lockdown een hond kregen eraan te herinneren dat deze nog veel langer bij hen zou zijn

Mevrouw Leathley, die handelt onder de naam Biker Girl Dog Trainer, was voorheen hondenuitlater, maar schakelde medio 2020 over op training nadat ze een kwalificatie had behaald en een sterke stijging van de vraag zag.

“Er kwamen zoveel klanten naar me toe met honden met gedragsproblemen dat het niet haalbaar was om door te gaan met mijn wandelende klanten”, voegt ze eraan toe. “Maar de vraag naar hondenuitlaters is ook omhooggeschoten omdat mensen weer aan het werk moeten, dus dat werk ik uit aan drie andere vrouwen.”

Het aantal honden dat werd geadopteerd steeg enorm tijdens de lockdowns. In het VK schat een rapport dat 3,5 miljoen honden werden gekocht tijdens de pandemie, waarmee het aantal in het land steeg van negen miljoen in 2019/20 tot 12,5 miljoen in 2020/21. Deze groei volgt nadat het aantal drie jaar voorafgaand aan de pandemie stabiel was gebleven op negen miljoen.

Het is ook een soortgelijk beeld in de VS, waar negen miljoen honden door families werden geadopteerd tijdens Covid-19, wat het totaal op 108 miljoen brengt.

Met mensen die tijdens de pandemie thuis werkten, zagen professionele hondenuitlaters, oppassers en trainers aanvankelijk geen van deze nieuwe honden, noch de meeste van hun vaste klanten.

“Toen Covid in maart 2020 toesloeg, stierf het bedrijf net”, zegt Richard Hollings, eigenaar van hondenuitlaatservice en kinderdagverblijf We Will Walk U.

“Een aantal andere hondenuitlaters die ik ken, verloren hun baan omdat mensen hun hulp niet nodig hadden, maar we zijn erin geslaagd om een ​​paar belangrijke klanten vast te houden.”

Afbeeldingsbron, We Will Walk UBeeldonderschrift, Dogs at We Will Walk U, waar de omzet vanaf het begin van vorig jaar sterk steeg

De heer Hollings, die is gevestigd in de stad Maidenhead in Berkshire, zegt dat de zaken vanaf begin vorig jaar zijn veranderd.

“We zagen ineens een enorme toestroom van nieuwe klanten, en vooral een enorm aantal beginnende hondenbezitters. Mensen moesten voor het eerst weer aan het werk nadat ze een hond hadden gekregen of voor het eerst sinds 2019 vakantie probeerden te boeken .

“En sindsdien zijn de zaken niet vertraagd. We hebben de afgelopen 15 maanden een enorme hoeveelheid werk gehad en we zijn nu tot en met september volgeboekt. Zo fenomenaal druk.”

In Oakland, Californië zegt hondenuitlater Merika Reagan dat haar klanten terugkwamen tijdens de lockdowns.

“Sommige mensen kwamen terug omdat ze zich realiseerden dat hoewel ze vanuit huis werkten, ze de hond niet hun volledige aandacht konden geven”, zegt de eigenaar van City Hikes Dog Walking and Pet Sitting.

Afbeeldingsbron, Merika Reagan Afbeeldingsbijschrift, Merika Reagan zegt dat klanten terugkwamen tijdens de lockdowns

“Hun honden vroegen zich af ‘waarom spelen ze niet of gaan ze niet met mij uit?’. Als de eigenaar op Zoom zit, kan de hond aan de deur krabben of blaffen, en daarom kwamen ze om die reden terug.”

Ze voegt eraan toe dat meer hondenbezitters nu contact opnemen omdat ze weer op kantoor moeten werken en omdat anderen weer vakantie boeken.

Toch zal het even duren voordat City Hikes weer op pre-Covid-niveaus is. “Voor de pandemie waren ik het met acht medewerkers, en nu ben ik het met drie.”

New Economy is een nieuwe serie die onderzoekt hoe bedrijven, handel, economieën en het beroepsleven snel veranderen.

Aaron Easterly is de chief executive van Rover, een website en app die hondenbezitters in contact brengt met wandelaars en oppassers. Het is actief in 10 landen en beweert ongeveer twee miljoen klanten te hebben.

Hij zegt dat het aantal klanten tegen mei 2021 weer op het niveau van vóór Covid is teruggekeerd. Hij voegt er echter aan toe dat onzekerheid over de vraag of flexibel werken een blijvend karakter heeft, het moeilijk maakt om toekomstige groeiprognoses te maken.

“Natuurlijk weten we niet hoe het hybride kantoorbeleid zal uitpakken en wat de pandemie nog meer voor ons in petto heeft, en dus is het onduidelijk hoe de versnelling van de vraag er precies uit zal zien”, zegt de heer Easterly.

Afbeeldingsbron, RoverAfbeelding bijschrift, Rover brengt hondenbezitters in contact met duizenden onafhankelijke hondenuitlaters en -oppassers

Dr. Sam Gaines, hondenwelzijnsexpert bij de Britse liefdadigheidsorganisatie Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals, zegt dat honden over het algemeen dagelijks beweging nodig hebben om gelukkig en gezond te blijven.

“En net als veel andere organisaties raden we aan om honden niet langer dan vier uur per keer alleen te laten, en voor sommige honden zal zelfs dit te lang zijn”, zegt ze. “Het gebruik van een gerenommeerde hondenuitlater of -oppas is een geweldige manier om honden te voorzien van het gezelschap dat ze nodig hebben, en mogelijkheden om te oefenen, te spelen en naar het toilet te gaan.”

Terug in Greater Manchester werpt Olivia Leathley ook licht op een ander weinig besproken probleem dat van invloed is op gesloten huisdieren.

Ze zegt dat ze nu honden ziet die niet voor enige tijd alleen kunnen worden gelaten nadat ze eraan gewend zijn geraakt om 24/7 bij hun baasjes te zijn.

“Ook al konden mensen hun hond voorheen een paar uur alleen laten, nu kan hij geen 30 seconden alleen meer!”