Belastingkorting van de gemeente: waarschuwing uitgegeven over nieuwe zwendel die doet alsof ze £ 150 bieden

Belastingkorting van de gemeente: waarschuwing uitgegeven over nieuwe zwendel die doet alsof ze £ 150 bieden.Gepubliceerd5 uur geledenDelencloseDelen paginaKopieer linkOver delenBron afbeelding, Getty Creative Stock

Oplichters zijn ongevraagd bellende mensen die om hun bankgegevens vragen om de energiekorting van £ 150 van de regering te ontvangen, hebben gemeenten gewaarschuwd.

Kanselier Rishi Sunak kondigde in februari de korting aan voor woningen in de gemeentelijke belastingschijven A tot D om mensen te helpen omgaan met de stijgende kosten van levensonderhoud.

De Local Government Association (LGA) drong er bij mensen op aan alert te zijn op de zwendel en geen persoonlijke informatie vrij te geven.

Het benadrukte dat gemeenten nooit telefonisch om bankgegevens zouden vragen.

Iedereen die onverwachts een sms, e-mail of telefoontje heeft ontvangen waarin om informatie of betaling wordt gevraagd, mag geen persoonlijke informatie, waaronder bankgegevens, vrijgeven, op links klikken of reageren totdat ze zeker weten dat het echt is, aldus de LGA.

De meeste huizen krijgen een vermindering van de energierekening van £ 350 De armsten lopen mogelijk £ 150 kwijtschelding van gemeentebelasting mis De overheid pleit voor een verzoek tot automatische incasso van £ 150 belastingvermindering

In aanmerking komende huishoudens in Engeland die gemeentebelasting betalen via automatische incasso, moeten de betaling rechtstreeks op hun bankrekening ontvangen.

De regering heeft er bij mensen op aangedrongen om automatische incasso’s in te stellen en de LGA zei dat degenen die hun gemeentebelasting niet via automatische incasso hebben betaald, een brief zullen krijgen met details over hoe ze kunnen claimen.

Tijdens de Covid-pandemie was er een sterke toename van oplichting, waaronder beloften van een betaling door HM Revenue and Customs om individuen te ondersteunen tijdens de lockdown of aanbiedingen om tegen betaling een vaccinatie te boeken.

Mohan Iyengar, vice-voorzitter van de LGA’s Safer and Stronger Communities Board, zei dat de raden eraan werkten om ervoor te zorgen dat de bewoners hun energiekorting zo snel mogelijk zouden ontvangen.

Hij voegde eraan toe: “Criminelen worden echter steeds geraffineerder in hun pogingen om te profiteren van de financiële zorgen waarmee mensen worden geconfronteerd en als gevolg daarvan lijken veel van deze oplichting op de eerste indruk legitiem.”

Frauduleuze sms-berichten kunnen worden gemeld door ze door te sturen naar 7726, een gratis rapportageservice die wordt aangeboden door telefoonoperators. Mogelijke oplichting kan ook worden gemeld aan Action Fraud.

EEN KORTE GESCHIEDENIS VAN CHOCOLADE: De oorsprong van een van onze favoriete zoete lekkernijen ACHTER DE BELOFTEN EN CLAIMS: Kan overstappen op een elektrische auto u geld besparen?