Wilko sorry dat hij zegt dat het personeel met Covid kan werken

Wilko sorry dat ik zei dat het personeel met Covid zou kunnen werkenGepubliceerd5 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenGerelateerde onderwerpenCoronavirus pandemieBeeldbron, Getty Images

Winkelketen Wilko heeft excuses aangeboden voor “enige miscommunicatie” waarin het personeel vertelde dat ze konden blijven werken als ze positief testten op Covid.

In een memo, gerapporteerd door The Mirror, zei het bedrijf dat personeel met het virus in winkels zou kunnen blijven werken als ze zich goed genoeg voelden.

Wilko bevestigde dat de memo was verzonden en dat het bedrijf sindsdien een ommezwaai heeft gemaakt.

“Als er iets mis is, houden we onze handen omhoog, geven het toe en werken we eraan om de situatie te corrigeren”, aldus het bedrijf.

Jerome Saint-Marc, CEO van Wilko, zei dat hij “al onze klanten en teamleden gerust wilde stellen” dat het advies van het bedrijf aan personeel met Covid-symptomen of degenen die positief testen was om thuis te blijven en contact met anderen te vermijden.

“Zoals tijdens onze 92 jaar in de High Street, vormen de veiligheid en het welzijn van onze klanten en teams de kern van ons bedrijf en het spijt ons oprecht voor alle begrijpelijke zorgen die onze communicatie mogelijk heeft veroorzaakt”, voegde hij eraan toe.

Mensen met Covid in Engeland zijn niet langer wettelijk verplicht om zichzelf te isoleren en alle beperkingen zijn nu verwijderd, maar het wordt nog steeds aanbevolen.

In Schotland, Wales en Noord-Ierland wordt mensen nog steeds gevraagd om zichzelf te isoleren na een positieve test.

Wat zijn de nieuwe regels voor zelfisolatie? Covid: ‘Ik zal mijn personeel nog steeds vragen om te isoleren’

In Wilko’s eerste memo aan het personeel zei het bedrijf, dat 414 winkels heeft in het VK: “Als je positief test op Covid-19 en je goed voelt, kun je blijven werken. Als je je te onwel voelt, kun je de afwezigheid volgen. beleid.”

De verwijdering van alle wettelijke Covid-regels heeft de beslissing genomen om al dan niet een individuele te isoleren.

Het heeft geleid tot bezorgdheid dat lagerbetaalde medewerkers voor de moeilijkste keuze staan ​​bij de beslissing om al dan niet te isoleren, met tot twee miljoen werknemers die niet in aanmerking komen voor ziektegeld vanwege het bedrag dat ze verdienen.

Het vakbondscongres heeft gezegd dat mensen niet gedwongen mogen worden om een ​​”vreselijke keuze” te maken om met Covid aan het werk te gaan of het risico te lopen inkomen te verliezen door thuis in zelfisolatie te gaan.