Voorjaarsverklaring: belangrijkste punten in één oogopslag

Voorjaarsverklaring: belangrijkste punten in één oogopslagGepubliceerd1 minuut geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenGerelateerde onderwerpenChancellor’s Spring StatementBron afbeelding, Getty Images Afbeelding bijschrift, De update van de bondskanselier over de economie komt te midden van stijgende prijzen voor huishoudelijke rekeningen en benodigdheden

Kanselier Rishi Sunak onthult de inhoud van zijn lenteverklaring in het Lagerhuis

Hij staat onder toenemende druk om te handelen, met prijzen die in de 12 maanden tot februari met 6,2% stegen – de snelste in 30 jaar.

De kanselier zei dat de voorspelling voor de economische groei van het VK nu 3,8% is voor dit jaar en 1,8% in 2023.

Hier is een samenvatting van de belangrijkste punten tot nu toe.

Live: Sunak levert voorjaarsverklaring af naarmate de kosten van levensonderhoud stijgen Staat van de economie en openbare financiën Bron van afbeelding, Getty Images De jaarlijkse groei zal dit jaar 3,8% bedragen, gevolgd door 1,8% in 2023 en 2,1% het jaar daarna, volgens het Office for Budget Verantwoordelijkheid De inflatie bedroeg in februari 6,2% per jaar en zal de rest van dit jaar waarschijnlijk stijgen tot gemiddeld 7,4%. Het werkloosheidspercentage, dat momenteel 3,9% bedraagt, zal nu naar verwachting in elk jaar van de prognose lager zijn. van het BBP zal naar verwachting dalen van 83,5% van het BBP in 2022/23 tot 79,8% in 2026/27. De regering zal naar verwachting in het volgende boekjaar £ 83 miljard uitgeven aan schuldrente, het hoogste ooit.Brandstof en energieBeeldbron, Getty ImagesBrandstofheffing wordt tot maart 2023 met 5 pence per liter verlaagd. Huiseigenaren installeren energie-efficiënte materialen zoals zonnepanelen , warmtepompen of geïnstalleerde isolatie betalen geen BTWTaxation Afbeeldingsbron, PA Media De inkomensdrempel waarop mensen de National Insurance gaan betalen, zal in juli stijgen tot £ 12.570, wat volgens de heer Sunak een belastingverlaging was voor werknemers met een waarde van meer dan £ 330 per jaar. De heer Sunak beloofde om vóór het einde van dit Parlement het basistarief van de inkomstenbelasting te verlagen van 20p naar 19p in het pond.