Viering als de Oscars-ceremonie terugkeert naar Hollywood

Viering als de Oscars-ceremonie terugkeert naar Hollywood

Door Susan Hornik
Bedrijfsreporter, Los Angeles

Gepubliceerd2 dagen geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenGerelateerde onderwerpenThe OscarsBeeldbron, Getty ImagesBeeldonderschrift, De Oscars-ceremonie keert zondag terug naar Hollywood’s Dolby Theatre nadat het evenement van vorig jaar werd gehouden in Downtown LA

“Ik ben zo blij dat glamour terugkeert”, zegt Hollywood-haarkleurster Erick Orellana tegen de sterren.

De heer Orellana verwijst naar de uitreiking van de Academy Awards van dit jaar, de Oscars, die zondag weer op zijn gebruikelijke glitter en grootsheid zal zijn.

In 2021 moest de jaarlijkse viering van de filmindustrie vanwege de coronaviruspandemie veel intiemer en ingetogener zijn dan normaal.

De ceremonie werd zelfs verplaatst naar het Hollywood-gebied van Los Angeles. Met minder dan 200 mensen die aanwezig waren, was het een aanzienlijk kleinere gelegenheid, die op 13 kilometer afstand werd gehouden op Union Station in het centrum van LA. En er waren geen pre- of after-show feesten.

Dit jaar is het echter een heel ander verhaal.

Voor 2022 zijn de Oscars terug in het Dolby Theatre met een capaciteit van 3.400 mensen, aan Hollywood Boulevard, de thuisbasis sinds 2002. En feestplanners zijn druk bezig met de laatste voorbereidingen voor de grootste paar dagen van Tinseltown.

Afbeeldingsbron, Erick Orellana Bijschrift afbeelding, Erick Orellana, links, en haarstylist Cristophe Schatteman waren de afgelopen weken allebei erg in trek

Tot de klanten van Orellana behoren acteurs Kristin Wiig, Gal Gadot, Emma Roberts en Chris Pine. Hij zegt dat het geweldig is dat het prijzenseizoen weer normaal wordt na “een heel moeilijke twee jaar”.

Hij voegt eraan toe: “Nu rodeloperevenementen zoals de Oscars eindelijk weer plaatsvinden, zien we veel meer zaken in de salon.”

Gevestigd in de Cristophe Salon, Beverly Hills, werd de heer Orellana de afgelopen weken overspoeld met telefoontjes en verzoeken van “Hollywood-publicisten, evenementencoördinatoren, planners, agenten en managers”.

Hoewel de Oscars duidelijk allemaal over de filmindustrie gaan, is de prijsuitreiking ook een belangrijk evenement en geldverdiener voor tal van andere bedrijven in Hollywood – van de heer Orellana en collega-haarstylisten tot mode- en sieradenontwerpers, hotels en cateringbedrijven .

Een van die sieradenontwerpers, Michael O’Connor, zegt dat de terugkeer naar de Oscars “een waar feest” is, na twee jaar waarin beroemdheden niet op zoek waren naar nieuwe stukken omdat er weinig of geen persoonlijke evenementen waren om bij te wonen.

Afbeeldingsbron, Michael O’Connor Afbeelding bijschrift, sieradenontwerper Michael O’Connor verschijnt ook op Amerikaanse tv-schermen

Hij voegt eraan toe dat de rode loper van de Oscars een plek is waar mensen zoals hij hun stylingexpertise kunnen laten zien en kunnen samenwerken met modehuizen om publiciteitsmogelijkheden te creëren.

Een aspect van de Oscars dat altijd kolominch krijgt, zijn de gratis cadeauzakjes die de beste genomineerden krijgen. Een toonaangevende leverancier hiervan is een marketingbedrijf genaamd Distinctive Assets, dat, net als de anderen, niet is aangesloten bij de organisatie achter de prijzen – de Academy of Motion Picture Arts and Sciences.

De afgelopen 20 jaar heeft het zijn goodiebags “Iedereen wint” gegeven aan de genomineerden in de categorieën acteren, ondersteunend acteren en regisseren, plus prijswinnaars. De diverse inhoud van de tassen wordt gratis verstrekt door bedrijven en organisaties die de publiciteit najagen van de acteurs die hun product of dienst dragen, vasthouden of erover praten.

De oprichter en baas van Distinctive Assets, Lash Fary, zegt dat dit jaar elke ontvanger geschenken zal krijgen ter waarde van maar liefst $ 138.000 (£ 104.000).

Afbeeldingsbron, Distinctive AssetsBijschrift afbeelding, Enkele items uit de Distinctive Assets-cadeautassen van dit jaar

De zeer lange lijst met items varieert van een verblijf in een Schots kasteel tot huidverzorgingsproducten, boeken, “leeftijd-tartende supplementen”, gezichtsbehandelingen, kaarsen, een personal trainer, een jaarvoorraad gezonde maaltijden, een haarborstel, popcorn, bath bombs, en zelfs een opblaasbare orka of orka.

De goodiebag van dit jaar is “bijzonder zinvol omdat we een eerbetoon brengen aan een mijlpaalverjaardag” [the firm’s 20th] en vier ook de veerkracht van alle betrokkenen na de uitdagingen van de afgelopen twee jaar’, zegt dhr. Fary, bijgenaamd de ‘sultan van swag’.

“Ondanks voortdurend slecht nieuws over de hele wereld, is het een belangrijke vorm van zelfzorg om een ​​beetje ruimte te maken voor het leuke, feestelijke en fantastische.”

Afbeeldingsbron, Distinctive Assets Afbeelding bijschrift, Lash Fary staat bekend als de ‘sultan of swag’

Als genomineerde acteurs tijdens het Oscars-weekend nog meer freebies willen ontvangen, kunnen ze naar een twee middagen durend evenement gaan dat alleen op uitnodiging wordt gehouden in het Beverly Wilshire hotel. Gavin Keilly, de baas van promotiebedrijf GBK die het evenement leidt, zegt dat elke genomineerde geschenken zal ontvangen van in totaal $ 85.000, inclusief een luxe Zwitsers horloge.

Hoewel deze freebies allemaal heerlijk klinken, is er natuurlijk maar één ding dat de Oscar-genomineerden echt willen oppikken: een winnaarsbeeldje. Officieel bekend als de Academy Award of Merit, en een van ’s werelds meest herkenbare trofeeën, stellen ze een goudkleurige ridder voor.

Afbeeldingsbron, Getty Images Bijschrift afbeelding, acteur Jenna Willis leek tevreden met haar GBK 2016 Oscars-cadeautas

Maar waar neem je je beeldje mee naartoe na de prijsuitreiking? Op een van de exclusieve after-show feesten natuurlijk. De officiële, het Governors Ball, is dit jaar terug nadat het in 2021 was geannuleerd.

Cheryl Cecchetto van Sequoia Productions, die de bal de afgelopen 32 jaar heeft geproduceerd, zegt dat ze ‘het vorig jaar vreselijk heeft gemist’.

New Economy is een nieuwe serie die onderzoekt hoe bedrijven, handel, economieën en het beroepsleven snel veranderen.

Ze voegt eraan toe: “Zelfs als de band toeslaat en de champagneglazen klinken, vergis je niet dat er deals worden gesloten tussen al die jurken en smokings.”

Ana Martinez, vice-president van de Hollywood Chamber of Commerce, is verheugd om de Oscars terug te zien in de plaats.

“De kamer is verheugd dat de Oscars terug zijn in het gebied, aangezien de show inkomsten oplevert voor veel restaurants, winkels en hotels, evenals voor modehuizen”, zegt ze.

Bron afbeelding, Sequoia Productions Bijschrift afbeelding, Cheryl Cecchetto zegt dat het Governors Ball de place to be is na de Oscars-ceremonie

Mevrouw Martinez voegt eraan toe dat het evenement een groot aantal toeristen trekt, die massaal toestromen om de rode loper voor het Dolby Theatre te zien uitrollen.

Een lokale attractie die profiteert van deze extra bezoekersaantallen is het Hollywood Museum. De oprichter Donelle Dadigan zegt dat de bezoekersaantallen stijgen in de weken voorafgaand aan de Oscars. “Filmfans hebben een onverzadigbare behoefte om meer te weten te komen over hun favoriete films”, voegt ze eraan toe.

Op zeer korte loopafstand van het Dolby Theatre ligt het historische Hollywood Roosevelt-hotel, waar in 1929 de eerste Academy Awards-ceremonie plaatsvond. Deze zondagavond houdt het opnieuw zijn jaarlijkse Oscars-diner en kijkfeest, voor $ 300 per hoofd.

“Het evenement van dit jaar is een viering van zowel onze erfenis als de locatie van de eerste awards, en de terugkeer van een van Hollywood’s meest besproken feesten”, zegt de directeur van het hotel, Don Jacinto.