Laadpunten voor elektrische auto’s vertienvoudigd in 2030, zegt DfT

Het aantal oplaadpunten voor elektrische auto’s zal tegen 2030 vertienvoudigd zijn, zegt DfTGepubliceerd5 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenBron afbeelding, Getty Images

Volgens de plannen van de regering zal het aantal oplaadpunten voor elektrische voertuigen tegen 2030 300.000 bedragen, maar automobilisten zeggen dat de uitrol niet snel genoeg gaat.

Volgens de plannen moeten operators ervoor zorgen dat chauffeurs prijzen kunnen vergelijken en met een contactloze kaart kunnen betalen.

Maar de RAC zei dat het doel van de oplaadpunten “indrukwekkend klinkt”, maar is bezorgd dat het aantal “niet voldoende zal zijn” voor de groeiende vraag.

Het VK heeft momenteel 30.000 openbare oplaadpunten voor elektrische voertuigen.

Het Department for Transport (DfT) zei dat het aantal oplaadpunten tegen het einde van het decennium het equivalent zou zijn van bijna vijf keer het aantal brandstofpompen op de Britse wegen vandaag.

Het zei dat het plan van £ 500 miljoen £ 450 miljoen zou omvatten om openbare laadstations en opladen op straat voor mensen zonder oprit te stimuleren.

De fondsen werden eerder aangekondigd als onderdeel van de £ 1,6 miljard infrastructuurstrategie voor elektrische voertuigen van de regering, maar de regering heeft nu details gegeven over hoe het geld zal worden besteed.

Nieuwe normen en wetgeving zullen betekenen dat operators klanten realtime gegevens moeten verstrekken om de status van oplaadpunten en apps te controleren, zodat klanten de dichtstbijzijnde beschikbare kunnen vinden.

Ze moeten ook een betrouwbaarheidspercentage van 99% hebben bij snellaadpunten.

Premier Boris Johnson zei: “We gaan door met plannen om Britse mensen te helpen elektrisch te gaan, met ons groeiende oplaadnetwerk om reizen door het hele land gemakkelijker te maken.”

Transportsecretaris Grant Shapps voegde toe: “Het maakt niet uit waar je woont – of het nu in het stadscentrum of op het platteland is, in het noorden, zuiden, oosten of westen van het land, we schakelen over naar elektrisch en zorgen ervoor dat niemand achterblijft in het proces. “

Wat betekent netto nul? Eenvoudige gids voor klimaatverandering Auto-industrie roept op tot waakhond voor elektrische lading

Sir John Armitt, voorzitter van de National Infrastructure Commission, die de regering adviseert over grote infrastructuur, zei echter in een rapport dat er een kloof ontstond tussen de ambities van de regering voor een netto-nulbeleid en de maatregelen die werden genomen om dit te bereiken.

“We moeten de uitrol van oplaadpunten voor elektrische voertuigen een turbo-oplading geven en de installatie van zowel snelle als op straat oplaadfaciliteiten versnellen, zodat de datum in 2030 voor het einde van de verkoop van nieuwe benzine- en dieselauto’s haalbaar blijft”, zei hij. .

RAC-hoofd van beleid Nicholas Lyes zei dat het “aangenaam” was om te zien dat de regering “ambitieuze betrouwbaarheidsdoelstellingen voor de oplaadpunten zelf” had gesteld, aangezien veel huidige en toekomstige elektrische autobestuurders “zich zorgen maken dat de oplaadeenheden defect zullen zijn wanneer ze aankomen” .

Hij waarschuwde ook dat de installatietijd van 300.000 oplaadpunten sneller moet zijn, aangezien bestuurders die massaal willen overschakelen op elektrisch rijden voorafgaand aan het verbod op de verkoop van nieuwe benzine- en dieselauto’s in 2030.

Afbeeldingsbron, Getty Images

De AA zei dat actie nodig was tegen het gebrek aan oplaadpunten in landelijke gebieden.

Edmund King, AA-president, zei: “Omdat we snel de deadline voor 2030 voor nieuwe emissievrije voertuigen bereiken, is het van vitaal belang dat we onze oplaadinfrastructuur op orde hebben. Hoewel er grote vooruitgang is geboekt, moet er nog veel worden gedaan om overtuig chauffeurs van het aantal, en vooral de betrouwbaarheid, van laadpalen.

“Om potentiële bestuurders van elektrische auto’s vertrouwen en kracht te geven, hebben we zo snel mogelijk meer, betrouwbaardere en toegankelijkere oplaadpunten nodig.”

Naast de uitbreiding van het Britse oplaadnetwerk, heeft de regering ook plannen voor ten minste 6.000 oplaadpunten langs de Engelse snelwegen tegen 2035 via een bestaand snellaadfonds van £ 950 miljoen.

In het decennium tussen 2011 en 2021 is het totale aantal oplaadpunten in het VK gestegen van ongeveer 1.500 tot meer dan 48.000, zowel publiek als privaat, volgens cijfers uit de sector.

De Society of Motoring Manufacturers and Traders (SMMT) zei dat geëlektrificeerde voertuigen de afgelopen maand meer dan een op de vier auto’s vormden die in het VK werden geproduceerd, met bijna 16.000 eenheden.

Over het geheel genomen daalde de autoproductie in het VK in februari, van 105.000 eenheden in 2021 tot 61.000 eenheden voor dezelfde maand dit jaar, als gevolg van aanhoudende wereldwijde tekorten aan computerchips die worden gebruikt in de autoproductie.