Kosten van levensonderhoud: consumenten aangespoord om gebruik te maken van voordelen op de werkplek

Kosten van levensonderhoud: consumenten aangespoord om gebruik te maken van voordelen op de werkplek

Door Kevin Peachey
Personal finance correspondent, BBC News

Gepubliceerd19 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenBeeldbron, Getty Images

Naar schatting 10 miljoen werknemers hebben via hun werk toegang tot kortingsacties, maar maken hier zelden gebruik van, suggereert onderzoek.

Bijna twee op de vijf werkgevers (38%) vertelde consultants LCP dat ze hun personeel kortingsregelingen voor de detailhandel aanboden.

Nu de kosten van levensonderhoud decennialang in het hoogste tempo stijgen, zegt LCP dat meer mensen van deze aanbiedingen gebruik zouden moeten maken.

Het suggereerde dat sommigen de besparingen misschien te klein vinden, maar het geld voor boodschappen zou zich in de loop van de tijd kunnen ophopen.

Heidi Allan, senior consultant bij LCP, zei: “Veel werkplekken bieden kortingsregelingen voor werknemers die besparingen opleveren op dagelijkse aankopen bij bekende bedrijven, zoals supermarkten, coffeeshops, gsm-bedrijven en reisbedrijven.

“Maar in sommige gevallen zijn werknemers misschien niet op de hoogte van de regeling of denken ze misschien dat het niet relevant voor hen is. De waarheid is dat we de komende maanden allemaal te maken zullen krijgen met krapte op onze budgetten en elke cent die we kunnen besparen, gaat helpen.”

Meer over de kosten van levensonderhoud:UITGELEGD: Waarom zijn de energierekeningen zo hoog?WAARSCHUWING: VK kampt met grootste inkomenskrapte in decenniaHOGER BEROEP: Campagnevoerder zegt dat gezinnen dringend hulp nodig hebben

De voedselprijzen zijn gestegen en zullen nog verder stijgen, en sommige werkgevers bieden regelingen aan waarbij een klein percentage korting wordt gegeven op herlaadbare winkelkaarten of loyaliteitspunten.

Mensen moeten zich misschien aanmelden voor cadeaubonnen en vouchers en er een gewoonte van maken ze te gebruiken, maar LCP suggereert dat besparingen in de loop van de tijd nuttig kunnen zijn voor de gezinsfinanciën.

Uit het onderzoek bleek dat nog eens 27% van de werkgevers overweegt om dergelijke regelingen in de komende 12 maanden in te voeren.

De door de overheid gesteunde Money and Pensions Service, die de MoneyHelper-website beheert, heeft werkgevers aangemoedigd om hun plannen voor werknemersbijstand te herzien. De opgenomen regelingen kunnen variëren van hulp bij de kosten van woon-werkverkeer tot verzekeringen, waarbij de kosten vaak uit de voorbelasting worden gehaald.