Gehandicapten die moeite hebben om brandstofrekeningen te betalen, kunnen verdubbelen

Gehandicapten die moeite hebben om brandstofrekeningen te betalen, kunnen verdubbelen

Door Kevin Peachey
Personal finance correspondent, BBC News

Gepubliceerd23 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenImage source, PA Media

Liefdadigheidsinstellingen schatten dat het aantal mensen met een handicap dat het zwaar heeft om hun energierekening te betalen dit jaar meer dan kan verdubbelen.

Volgens Scope en National Energy Action verkeren momenteel ongeveer 900.000 mensen met een handicap in brandstofarmoede.

Als de typische binnenlandse rekeningen in oktober stijgen tot £ 3.000, zoals werd gevreesd, zeiden ze dat dat aantal zou kunnen stijgen tot 2,1 miljoen.

De regering heeft gezegd dat ze mensen ondersteunt die worden geconfronteerd met stijgende kosten.

Kanselier Rishi Sunak, die woensdag zijn voorjaarsverklaring aflevert, heeft beloofd te helpen “waar we een verschil kunnen maken”.

Gehandicapte vrouw ‘schreeuwt om hulp’ over energiekosten Mensen ‘moeten kiezen tussen voedsel en energie’

De liefdadigheidsinstellingen zeiden dat mensen met een handicap vaak meer energie nodig hadden dan mensen zonder handicap, omdat velen om medische redenen moesten blijven verwarmen of elektriciteit moesten gebruiken om vitale apparatuur van stroom te voorzien.

“Mensen met een handicap staan ​​al voor een aantal uiterst moeilijke keuzes, en dit zal de komende maanden alleen maar erger worden, tenzij er nu actie wordt ondernomen”, zegt Mark Hodgkinson, CEO van Scope, een liefdadigheidsinstelling voor de gelijkheid van mensen met een handicap.

Miljoenen huishoudens worden geconfronteerd met een stijging van 54% van de kosten van een typische jaarlijkse gas- en elektriciteitsrekening, tot ongeveer £ 2.000, wanneer het nieuwe, hogere prijsplafond van de toezichthouder op 1 april van kracht wordt.

De oorlog in Oekraïne heeft de groothandelsprijzen voor energie opgedreven, wat leidde tot zorgen dat de gemiddelde huishoudelijke rekening in oktober zou kunnen oplopen tot £ 3.000, wanneer de limiet opnieuw wordt aangepast.

De regering heeft gezegd dat het “doorslaggevend” is om mensen te helpen met hun rekeningen. Dit omvat een belastingvermindering van £ 150 voor 80% van de huishoudens, gevolgd door een korting van £ 200 op rekeningen in oktober die moeten worden terugbetaald.

National Energy Action, die campagne voert voor warme en droge huizen, heeft de kanselier opgeroepen om mensen met een laag inkomen en kwetsbare mensen vrij te stellen van het terugbetalen van de £ 200-subsidie.

Adam Scorer, de directeur van de liefdadigheidsinstelling, zei: “Terwijl de warmteprijzen stijgen, zijn het de meest kwetsbaren die het meest lijden. Een warm, veilig huis is een absolute noodzaak voor mensen met een handicap. De impact van een koud huis op hun mentale en hun fysieke gezondheid kan catastrofaal zijn.

“Het huidige niveau van steun is hopeloos ontoereikend. De overheid moet meer financiële steun bieden, anders zullen sommige van de meest kwetsbaren in de samenleving de kosten op meer dan alleen ponden en pence rekenen.”

Meer over de kosten van levensonderhoud:UITGELEGD: Waarom zijn de energierekeningen zo hoog?PRIJZEN: Kosten benzine bereikt nieuw recordWAARSCHUWING: VK kampt met grootste inkomenskrapte in decenniaHOGER BEROEP: Campagnevoerder zegt dat gezinnen dringend hulp nodig hebben