De Britse markt voor videogames is een record waard van £ 7,16 miljard

De Britse markt voor videogames is een record waard van £ 7,16 miljard

Door Steffan Powell
Gaming verslaggever

Gepubliceerd6 uur geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenBeeldbron, Getty Images

De waarde van de Britse markt voor videogames bleef groeien in 2021 en bereikte een recordhoogte van £ 7,16 miljard – een stijging van 2% ten opzichte van 2020.

Britse gamers hebben vorig jaar meer uitgegeven dan tijdens het hoogtepunt van de lockdown, volgens handelsorganisatie UKIE.

De verkoop van consoles, waaronder de felbegeerde Playstation 5 en Xbox Series X/S, bracht £ 1,13 miljard op.

De inkomsten uit games in het VK zijn de afgelopen jaren gestaag gegroeid. Het laatste cijfer duidt op een stijging van 32% ten opzichte van 2019.

Aangezien velen zich tijdens de pandemie tot gamen wendden om entertainment te bieden terwijl ze binnenshuis vastzaten, zou het geen verrassing zijn geweest als de markt was gekrompen nadat de beperkingen waren versoepeld.

Bijschrift afbeelding, de verkoop van de PS5 en Xbox Series X hebben geleid tot een recordniveau van consumentenbestedingen in de gamingmarkt

En hoewel de stijging van 2% vorig jaar misschien bescheiden is vergeleken met de sprong van bijna 30% van £ 5,35 miljard in 2019 naar £ 7 miljard in 2020, is het toch een stijging.

De meest recente jaarlijkse waardering van gaming-inkomsten in het VK geeft niet alleen een indicatie van hoeveel er wordt uitgegeven, maar ook waar dat geld wordt uitgegeven.

Ondanks consistente zorgen over de beschikbaarheid sinds de release eind 2020, hebben de verkoop van PlayStation 5 en Xbox Series X/S-consoles ertoe bijgedragen dat de gamesmarkt in het VK naar recordhoogtes is gestegen.

Problemen met de toeleveringsketen veroorzaakt door de pandemie hebben sommigen gefrustreerd die het moeilijk vonden om nieuwe consoles te bemachtigen, met een wereldwijd chiptekort dat het aantal machines dat de winkels bereikt, beperkt.

Afbeeldingsbron, BBC+-

Desondanks vertegenwoordigde de verkoop van consolehardware nog steeds £ 1,13 miljard van de totale waarde van de markt – een stijging van meer dan 30% ten opzichte van het voorgaande jaar dankzij die releases en een nieuwe Nintendo Switch die op de markt kwam.

Nu de leveringsproblemen afnemen en er meer kenmerkende games beschikbaar komen voor de nieuwste generatie consoles, kunnen we verwachten dat deze trend zich voortzet in de aanloop naar de cijfers van volgend jaar.

Gamemakers zijn misschien bezorgd dat ondanks deze algemene stijging van de inkomsten, de hoeveelheid geld die mensen zelf aan games uitgeven, is gedaald. De inkomsten uit de aankoop van releases zijn met 6% gedaald ten opzichte van 2020.

Een van de punten van kritiek op de nieuwe consoles is het gebrek aan games die zijn afgestemd op de nieuwste technologie. Ontwikkelaars hopen dat dit de reden is voor de vertraging in de verkoop van software, in plaats van een meer fundamentele verandering in het consumentengedrag.

Afbeeldingsbron, bijschrift Warner Bros/Wizarding WorldImage, 2022 lijkt een sterkere reeks game-releases te hebben in vergelijking met vorig jaar

Met grote titels als Horizon Forbidden West, Elden Ring, Starfield en Harry Potter: Hogwarts Legacy in 2022, rekent de industrie op een aanzienlijke stijging van de verkoopcijfers van games volgend jaar.

De enige categorie softwareverkopen die niet daalde, waren mobiele games. Ze handhaafden hun niveau van 2020, opnieuw goed voor £ 1,46 miljard.

Na enige tijd te zijn geprezen als de volgende generatie gaming – maar nog niet doorgebroken om te concurreren met meer traditionele vormen van het medium – zullen fans van virtual reality blij zijn te zien dat de verkoop van VR-hardware aanzienlijk is gestegen, met 41,9% om te bereiken £ 183 miljoen in 2021.

In het jaar dat Facebook omgedoopt werd tot Meta en grote nadruk legde op VR-technologie en de toepassing ervan in de Metaverse, had men een stijging van de verkoop van headsets kunnen verwachten.

Gelicentieerd speelgoed en merchandise voor videogames kenden vorig jaar ook een aanzienlijke boost, voornamelijk vanwege het succes van Pokémon-merchandise.

Zoals videogames? Luister naar Druk op X om verder te gaan – de BBC Sounds gaming Podcast:Chvrches: ‘Het is onvermijdelijk – we gaan een videogame scoren’Bukayo Saka: ik speel games om vrede te vinden League of Legends veranderen in een populaire tv-show