Zou de wereld er beter uitzien als deze werd gerund door tieners?

Zou de wereld er beter uitzien als deze werd gerund door tieners?

Door Katherine Latham
Zakelijke verslaggever

Gepubliceerd1 dag geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenGerelateerde onderwerpenKlimaatveranderingBron afbeelding, Good EnergyAfbeelding bijschrift, Good Energy’s Good Future Board heeft zes leden (van wie er vijf zijn hier afgebeeld) nu in de leeftijd van 13 tot 17

Hoe zou de wereld eruit zien als deze gerund zou worden door tieners? Een bedrijf besloot erachter te komen.

De Britse leverancier van hernieuwbare energie, Good Energy, benoemde in maart zes jongeren in de leeftijd van 12 tot 17 jaar om zitting te nemen in een nieuwe adviesraad – geen volwassenen toegestaan.

Deze Good Future Board houdt regelmatig vergaderingen, waar de leden de kans krijgen om ideeën te presenteren aan de CEO van het bedrijf en andere bazen, en om zakelijke beslissingen in twijfel te trekken.

Een van de bestuursleden is Shaina Shah,14, die in Londen woont. Ze is gepassioneerd door het milieu en wil haar wereld beschermen voor toekomstige generaties.

“Volgens mij kunnen volwassenen eerst aan geld denken”, zegt ze. “Ze kiezen niet altijd voor de meest duurzame optie.”

Afbeeldingsbron, Shaina ShahAfbeelding bijschrift, Shaina Shah zegt dat kinderen en jonge volwassenen steevast op langere termijn denken

“[But] jongeren zijn opgegroeid in een wereld waar de effecten van klimaatverandering duidelijk zichtbaar zijn.”

Shaina voegt eraan toe dat zij en de andere vijf leden van de adviesraad niet bang zijn om de volwassenen te vertellen wanneer ze denken dat ze ongelijk hebben.

Ze werden aangesteld nadat meer dan 1.000 schoolkinderen in heel Engeland deelnamen aan een wedstrijd die werd georganiseerd door de milieuorganisatie Eco-Schools.

Deelnemers moesten een persoonlijke verklaring van 500 woorden schrijven die drie vragen beantwoordde: Wat inspireerde je om voor onze planeet te zorgen? Welke vaardigheden of ervaringen kun je meebrengen? En – Heeft u een idee hoe een bedrijf voor hernieuwbare energie meer kan doen om de planeet te helpen beschermen?

De zes winnaars werden omschreven als “ongelooflijk gepassioneerd, inzichtelijk en indrukwekkend”.

Jack Solly, 13, zit ook in de adviesraad, hij werd aangesteld toen hij net 12 was. Hij zegt dat hij de kans heeft gegrepen, omdat hij meer wilde weten over het bedrijfsleven en de energiemarkt. Hij hoopt ook van de gelegenheid gebruik te maken om te helpen “enkele van de wilde plekken in stand te houden”.

“Deze planeet is kostbaar”, zegt Jack. “En als we er niet voor zorgen, hebben we geen plek om te wonen.”

Afbeeldingsbron, Jack Solly Afbeelding bijschrift, Jack Solly wilde graag meer weten over hoe bedrijven werken

Hij voegt eraan toe dat de prioriteiten van jongeren meer gericht zijn op de toekomst dan die van volwassenen. “Volwassenen zijn meer gefocust op het heden, op het doen van hun werk – zal hun baas gelukkig zijn? Zullen ze hun promotie krijgen? In plaats van vooruit te denken en de langetermijneffecten van hun acties te overwegen”, zegt hij.

“Jonge mensen hebben niet zoveel druk en stress, dus zijn vrij om in de toekomst te kijken.”

De functies in de adviesraad zijn onbezoldigd, maar de leden krijgen hun onkosten betaald als ze de jaarlijkse algemene vergadering van Good Energy bijwonen. En twee weekenden geleden betaalde het bedrijf hen voor het bijwonen van de VN-klimaatconferentie voor jongeren, die in Glasgow werd gehouden voorafgaand aan de COP26-klimaattop.

New Economy is een nieuwe serie die onderzoekt hoe bedrijven, handel, economieën en het beroepsleven snel veranderen.

Good Energy zegt dat de adviesraad tot nu toe heeft geholpen bij het herzien van zijn diversiteits- en inclusiestrategie, en dat “hun feedback over ons merk en hoe we onszelf positioneren een grote rol heeft gespeeld bij een nieuwe website die we binnenkort lanceren”.

De CEO van het bedrijf, Nigel Pocklington, voegt toe: “We wilden een diverse groep jonge mensen een stem geven in de [climate] crisis die hen meer zal treffen dan oudere generaties. Ze geven ons nieuwe ideeën en perspectieven die we niet zouden krijgen van ervaren zakenmensen.”

Shaina en Jack maken allebei deel uit van Generatie Z of Gen Z – jonge volwassenen en kinderen geboren tussen het midden van de jaren negentig en het begin van de jaren 2010.

Gen Z is nu de meest bevolkte generatie op aarde, volgens talrijke studies. Een dergelijk rapport zei dat leden van Generatie Z nu goed zijn voor 2,5 miljard mensen, of 32% van de wereldbevolking. Dit is een voorsprong op de tweede plaats millennials (geboren tussen 1981 en 1995), die 22% uitmaken.

Het milieu is de grootste zorg van leden van Gen Z, blijkt uit een wereldwijd onderzoek dit jaar door accountantsgroep Deloitte. Daarna volgen werkloosheid, gezondheidszorg en onderwijs.

Afbeeldingsbron, Getty Images Afbeeldingsbijschrift, Studies tonen aan dat kinderen zich meer zorgen maken over het milieu dan volwassenen

Maxine Marcus, is de oprichter van het in San Francisco gevestigde The Ambassadors Company, waarmee merken duizenden tieners in de VS kunnen onderzoeken.

De 21-jarige zegt dat het idee voor het bedrijf “echt in mijn schoot geworpen” is. “Toen ik op de middelbare school zat, haalde mijn vader, een durfkapitalist, me uit de klas om mijn eerste pitchbijeenkomst bij te wonen.

“De bedrijven die pitchten, richtten hun aandacht steeds op mij en vroegen naar mijn leven en gewoonten. Toen realiseerde ik me hoe kritisch mijn stem was.”

Dus in 2017, op 17-jarige leeftijd, rekruteerde mevrouw Marcus schoolvrienden en richtte ze The Ambassadors Company op. “Ik hoop dat ik iets zinvols kan opbouwen, een bedrijf dat lang na mij kan voortbestaan”, zegt ze. “Ik ben opgegroeid in de start-upwereld – dus ik ben mentaal bedraad om een ​​eenhoorn te willen bouwen [a privately-owned company valued at more than $1bn [£740m].”

Afbeeldingsbron, Maxine MarcusAfbeelding bijschrift, Maxine Marcus heeft grote ambities voor haar bedrijf

De kwestie van overmatige voedselverspilling is een onderwerp dat veel leden van Generatie Z bezighoudt. En aangezien het Wereld Natuur Fonds schat dat een derde van al het eetbare voedsel wereldwijd wordt weggegooid, zou het misschien een groter onderwerp van discussie moeten zijn voor mensen van alle leeftijden .

In de Amerikaanse staat Colorado zegt Sophie Warren dat toen haar ouders voor het eerst begonnen met bijenhouden toen ze nog een jong kind was, zij en haar oudere zussen, Chloe en Lily, het niet konden verdragen dat alle bijenwas verloren ging nadat de honing was verdwenen. uit de honingraten geoogst.

“We realiseerden ons dat er nog een aanzienlijke hoeveelheid bijenwas over was”, zegt Sophie, nu 17, “We wilden het niet weggooien omdat de bijen super hard hebben gewerkt om het te maken. Dus in plaats van het te verspillen, maakten we lip balsemt eruit.”

In 2009, toen Sophie nog maar vijf was, Chloe, zeven en Lily, negen, richtten de drie zussen (met een beetje hulp van mama en papa) een cosmeticabedrijf op – Sweet Bee Sisters – om de lippenbalsem te verkopen.

Het bedrijf verkoopt nu een reeks huidverzorgingsproducten en de broers en zussen hopen dat hun voorbeeld andere kinderen en jongvolwassenen zal inspireren om milieubewuste ondernemers te worden.

“We willen dat andere sterke leiders naast ons komen”, zegt Sophie. “Wij geloven dat onze generatie wereldveranderaars zal zijn.”

Afbeeldingsbron, Goede energie

Terug bij Good Energy zegt mede-adviesraadslid Mahnoor Kamran, 17, uit Stoke-on-Trent, dat de groep debatteert over het “zakelijke beleid, het milieubeleid en de ethiek” van het bedrijf.

“Voor ons [on the panel], het gaat niet om kortetermijnwinst en winst”, zegt ze. “Voor jonge mensen gaat het om onze toekomst – wie mag leven en wie lijdt. Ik denk dat we de planeet in elke situatie altijd boven winst zullen stellen.”

.