Verzekeraar LV = doet een beroep op leden van meer dan £ 530 miljoen bod

Verzekeraar LV= doet een beroep op leden met een bod van meer dan £530mGepubliceerd16 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenBron afbeelding, Alamy

Verzekeraar LV= heeft opnieuw een poging gedaan om zijn 1,2 miljoen leden-klanten te overtuigen om een ​​controversiële overname van £ 530 miljoen van een Amerikaanse private equity-onderneming te steunen.

Een overname van Bain Capital zou betekenen dat LV= zijn wederzijdse status verliest, waarbij leden elk £ 100 krijgen als onderdeel van de deal.

LV= heeft meer details vrijgegeven over het aanbod voorafgaand aan een stemming door leden, en zegt dat het de toekomst van het bedrijf redt omdat “business as usual niet werkt”.

De Bain-deal wordt geconfronteerd met een terugslag van zijn leden-klanten en politici.

LV=, opgericht in 1843 en voorheen bekend als London Victoria, heeft ook een benadering van een rivaal, Royal London, afgewezen.

Maandag maakte LV= een meer gedetailleerde analyse van waarom het geloofde dat de Bain-deal de beste was, en zei dat het aanzienlijke investeringen van zijn leden zou vergen om een ​​op zichzelf staand bedrijf te blijven.

“We kwamen allemaal tot de vaste conclusie dat het niet eerlijk van ons zou zijn om onze leden met winstoogmerk te vragen om een ​​toekomst te financieren die aanzienlijke investeringen vereist, waar velen niet van zouden profiteren”, zegt David Barral, senior onafhankelijk directeur van LV=.

“Het was een beslissing die we niet lichtvaardig hebben genomen, gezien ons wederzijdse erfgoed, maar we weten dat het de juiste keuze is omdat het de toekomst van LV= redt.”

De analyse van het standpunt van LV= concludeerde dat:

LV= was een subschaal, leven- en pensioenbedrijf met een verliesgevende nieuwe business unit. De groep had een “uitdagende” kapitaalstructuur en opereerde in een steeds competitiever wordende markt gedomineerd door goed gekapitaliseerde, wereldwijde verzekeraarsLV= had meer dan £ nodig 100 miljoen aan investeringen in IT-modernisering, operationele verbeteringen van het bedrijf, productontwikkelingen en klantenservice. Elke nieuwe investering zou moeten worden gefinancierd vanuit LV=, wat een negatief effect zou kunnen hebben op het rendement voor leden met winstoogmerk.

Volgens het rapport zou een Bain-deal de nodige financiële stabiliteit brengen en zou betekenen dat er nog eens £ 212 miljoen aan kapitaal beschikbaar is voor distributie aan leden, waardoor het totaal op £ 616 miljoen komt.

LV= zei: “Het bestuur ontving verschillende voorstellen en kwam na due diligence en onderhandelingen unaniem tot de conclusie… dat Bain Capital het beste resultaat bood voor LV=-leden, werknemers en andere belanghebbenden in vergelijking met alle andere ontvangen voorstellen en alle overwogen strategische opties. “

De bazen van LV hebben eerder gezegd dat het “grove misleiding” was van Royal London om zijn voorstel te omschrijven als een “wederzijds alternatief”, en benadrukten dat een dergelijke deal nog steeds tot demutualisatie zou leiden.

Royal London heeft erop aangedrongen dat LV een wederzijdse “een optie” blijft volgens zijn benadering. “We willen LV niet opsplitsen en zouden blij zijn als het bestuur van LV in discussie zou gaan”, voegde het eraan toe.

.