Vakantiegangers aangespoord om £ 132 miljoen aan reisvouchers te gebruiken

Vakantiegangers aangespoord £ 132 miljoen aan reisvouchers te gebruiken Gepubliceerd48 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenBeeldbron, Getty Images

Vakantiegangers worden aangespoord om £ 132 miljoen aan niet-uitgegeven vouchers te gebruiken die tijdens de pandemie zijn uitgegeven voordat ze financiële bescherming verliezen.

De creditnota’s werden door reisbureaus aangeboden als alternatief voor contante terugbetalingen wanneer vakanties moesten worden geannuleerd.

De vouchers, gedekt door de Atol-verzekering, kunnen worden gebruikt voor nieuwe vakanties of worden ingewisseld voor geld.

Maar de toezichthouder zei dat de terugbetalingsbescherming tegen failliete bedrijven op 30 september 2022 zal eindigen.

De Civil Aviation Authority (CAA) zei ook dat reisbureaus na 20 december niet langer in staat zouden zijn om de door Atol beschermde dekking af te geven. De terugbetalingscreditnota’s (RCN’s) werden uitgegeven vanaf maart vorig jaar, de maand van de eerste Britse coronavirusvergrendeling.

Michael Budge, hoofd van Atol, dat wordt geleid door de CAA, zei: “Met meer dan £ 130 miljoen aan Atol-creditnota’s die nog moeten worden ingewisseld en internationale reizen weer opengaan, willen we consumenten eraan herinneren om ongebruikte tegoeden in te wisselen om zeker dat ze niet verliezen.”

Hij zei dat RCN’s een fantastisch hulpmiddel zijn om consumenten gerust te stellen en de industrie te ondersteunen.

Veel reisbureaus werden geconfronteerd met de ondergang als ze werden gedwongen enorme restituties in contanten terug te betalen nadat grote delen van de branche waren gesloten. Maar reizigers waren verontwaardigd over het aanbieden van creditnota’s in plaats van contante terugbetalingen, uit angst dat als bedrijven failliet zouden gaan, ze geld zouden verliezen.

In juli 2020 besloot de CAA om creditnota’s onder de Atol-regeling te dekken, en £ 131,7 miljoen daarvan blijft niet uitgegeven.

“Het besluit om de regeling te beëindigen weerspiegelt de verandering van internationale reisbeperkingen met een aanzienlijk toegenomen vraag van consumenten in de afgelopen maanden als gevolg van de openstelling van meer bestemmingen.” zei meneer Bud.

Volgens de Atol-regeling worden vakantiekosten terugbetaald als een bedrijf niet langer op zakenreis is. Als het gebeurt wanneer reizigers in het buitenland zijn, kunnen ze hun vakantie beëindigen en naar huis vliegen.

Alle touroperators die pakketreizen per vliegtuig verkopen, moeten in het bezit zijn van een Atol-licentie.

.