Tulpentoren: regering verwerpt plannen voor wolkenkrabber in Londen

Tulpentoren: regering verwerpt plannen voor wolkenkrabber in LondenGepubliceerd8 uur geledenDelen sluitenDeel paginaKopieer linkOver delenBron afbeelding, Foster + PartnersAfbeelding bijschrift, De 1.000 ft toren was gepland voor 20 Bury Street, naast de Gherkin-toren

De Tulip-wolkenkrabber zal niet worden gebouwd nadat een regeringspanel het “slecht en onsympathiek voor de historische context” van de hoofdstad vond.

De toren van 305 m werd aanvankelijk goedgekeurd door de City of London Corporation, maar de plannen werden verworpen door de burgemeester van Londen.

Een beroep werd ingediend door degenen achter de toren, maar het is afgewezen door de ruimtelijke ordeningsinspectie.

Sadiq Khan zei blij te zijn met het resultaat.

Maar de burgemeester voegde eraan toe dat hij “teleurgesteld was dat de zaak in de eerste plaats in beroep ging, met onnodige kosten voor de belastingbetaler”.

Afbeeldingsbron, Foster + PartnersAfbeelding bijschrift, Gondels zouden bezoekers hebben meegenomen op een acht minuten durende lus van de toren

Er was voorgesteld om de wolkenkrabber in Bury Street te bouwen, naast de Augurkentoren.

Het 210 pagina’s tellende rapport van de planningsinspectie van de regering legt de redenen uiteen voor de afwijzing van het beroep, dat was ingediend door architect Foster + Partners en hun opdrachtgever Jacob Safra.

Redenen voor het afwijzen van de plannen waren onder meer:

De setting zou het uitzicht op nabijgelegen werelderfgoedsites, waaronder de Tower of London, schaden. Het zou opvallen als “anders en minder samenhangend” naast andere lokale gebouwen. Het gebruik van grote hoeveelheden gewapend beton voor de fundering en de liftschacht was “zeer onhoudbaar”

De heer Khan noemde eerder een aantal zorgen die naar voren waren gebracht in een rapport van het London Review Panel in 2019, waarin stond dat het de skyline zou schaden en weinig publieke voordelen had.

Plannen voor tulpentoren afgewezen door burgemeester van LondenWat zijn de regels voor het bouwen van wolkenkrabbers? ‘Tulp’-toren gepland voor de skyline van Londen

Een woordvoerder van het kantoor van de burgemeester zei: “Sadiq heeft lang beweerd dat de voorgestelde toren niet veel meer zou zijn dan een betonnen liftschacht met een uitkijkgalerij aan de bovenkant, die weinig voordelen biedt voor Londenaren, zonder nieuwe kantoorruimte of huisvesting.”

.