Tesla-werknemer dient klacht in over ‘nachtmerrie’ intimidatie

Tesla-werknemer dient klacht in over ‘nachtmerrieachtige’ intimidatieGepubliceerd8 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenBron afbeelding, Getty Images

Vrouwelijke werknemers in de Tesla-fabriek in Fremont in Californië worden geconfronteerd met “nachtmerrie” omstandigheden van ongebreidelde seksuele intimidatie, volgens een rechtszaak die is aangespannen door een vrouwelijke werknemer.

Jessica Barraza, die nachtdiensten in de fabriek werkte, zei dat ze “bijna dagelijkse” catcalls en ongepaste aanrakingen ervoer.

Mevrouw Barraza eist compenserende en punitieve schadevergoeding van het bedrijf.

Tesla reageerde niet onmiddellijk op verzoeken om commentaar.

Mannelijke werknemers zouden haar routinematig voorstellen, naar haar borsten staren, haar beschrijven als een “uienbuit” of “colafles” en tegen haar lichaam borstelen terwijl ze deden alsof het per ongeluk was, vertelde mevrouw Barraza aan de Washington Post, die voor het eerst de geval.

Bij één incident tilde een man haar op en legde zijn handen om haar romp. Op een andere plaats legde een man zijn been tussen de dijen van mevrouw Barraza toen ze inklokte na haar lunchpauze, wat volgens haar de aanleiding was voor haar besluit om actie te ondernemen.

“Na bijna drie jaar alle intimidatie te hebben meegemaakt, berooft het je gevoel van veiligheid – het maakt je bijna onmenselijk”, vertelde mevrouw Barraza aan de Post.

Mevrouw Barraza beweert dat Tesla een klimaat van seksuele intimidatie heeft bevorderd. Ze zegt dat ze in september en oktober twee klachten heeft ingediend, maar dat de problemen die ze naar voren heeft gebracht niet zijn aangepakt.

De 38-jarige moeder van twee is momenteel met ziekteverlof.

Tesla betaalt $ 137 miljoen aan racistisch lastiggevallen ex-werknemer Twitter-enquête roept Musk op om 10% Tesla-belang te verkopen JP Morgan klaagt Tesla aan voor $ 162 miljoen na Musk-tweets

Mevrouw Barraza zei dat Tesla, net als veel andere bedrijven in de technische sector, werknemers verplichtte om arbitrageovereenkomsten te ondertekenen, waardoor geschillen op de werkplek buiten de rechtbank blijven. Ze zei echter dat “onredelijke” voorwaarden de overeenkomst onafdwingbaar maakten.

Volgens de Washington Post bevestigden verschillende andere werknemers het relaas van mevrouw Barraza.

Vorige maand kreeg Tesla de opdracht om $ 137 miljoen te betalen aan Owen Diaz, een Afro-Amerikaanse werknemer in de fabriek in Fremont, omdat hij er niet in was geslaagd te voorkomen dat hij werd misbruikt.

De heer Diaz, die van 2015 tot 2016 een liftoperator was, was onderworpen aan een racistisch vijandige werkomgeving, vond een rechtbank in San Francisco.

Tesla betwistte het vonnis, maar zei dat het erkende dat het “niet perfect” was. Het bedrijf had sinds 2016 vooruitgang geboekt door een team voor werknemersrelaties toe te voegen dat zich toelegt op het onderzoeken van klachten.

De rechtszaak van Diaz beweerde dat Afro-Amerikaanse arbeiders “een scène uit het Jim Crow-tijdperk tegenkwamen” in de fabriek van Fremont van de elektrische autofabrikant, inclusief racistische uitlatingen en racistische graffiti in badkamers.

.