Paspoorten: bezorgbedrijf verontschuldigt zich voor vertragingen

Paspoorten: bezorgbedrijf verontschuldigt zich voor vertragingenGepubliceerd12 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenGerelateerde onderwerpenCoronavirus pandemieBeeldbron, Getty Images

Een bezorgbedrijf heeft zijn excuses aangeboden te midden van berichten dat mensen te maken hebben met langdurige vertragingen bij het ontvangen van hun paspoorten en dat sommigen reisplannen hebben moeten annuleren in de aanloop naar Kerstmis.

TNT, eigendom van FedEx, heeft een exclusief contract voor het leveren van reisdocumenten voor het UK Passport Office.

Maar er zijn berichten dat leveringsdatums meerdere keren zijn uitgesteld, waarbij sommige mensen na een maand nog steeds wachten in plaats van de standaard twee dagen.

Ook zijn paspoorten verloren gegaan.

Een FedEx-woordvoerder zei: “We begrijpen het belang van deze zendingen voor onze klanten volledig en nemen aanvullende stappen om tijdige levering te bieden door extra middelen toe te voegen aan de activiteiten in het VK.

“Onze excuses voor het ongemak.”

Vanwege Covid-achterstanden duurt het al tot 10 weken om paspoorten te verwerken, heeft het Passport Office (HMPO) gewaarschuwd. Maar vertragingen bij het afleveren van de documenten voegen daar weken aan toe, volgens klachten op Trustpilot en Twitter.

Een persoon twitterde: “Bijna £ 300 betaald voor twee dringende Fast Track-paspoorten met een gegarandeerde doorlooptijd van 7 dagen. 20 dagen later en niets – Kan TNT niet bereiken en @HM_Passport lijkt hun handen ervan te hebben afgewassen. Echt bedroefd .”

Een ander zei: “Ik heb drie bezorgdata gehad en het is niet verschenen. Gisteren bijna 3 uur in de wacht gestaan ​​bij de telefoonlijn van de klantenservice. Er werd mij verteld dat het vandaag zou komen, maar toen ik het controleerde, is het nu verplaatst naar maandag .

Er is een online petitie gestart waarin wordt verzocht om een ​​onderzoek naar het driejarige contract van HMPO met een looptijd van £ 77 miljoen met TNT, getekend in 2019.

Wat zijn de regels voor reizen naar het buitenland?

Er staat dat duizenden de afgelopen maanden “aanzienlijke vertragingen” hebben ondervonden bij het bezorgen van hun paspoorten, en velen hebben als gevolg daarvan hun reisplannen geannuleerd.

“In tegenstelling tot veel andere koeriers, lijkt TNT geen realtime tracking te bieden en kunt u ook geen bezorginstructies geven”, zegt de petitie.

“Mensen hebben talloze mislukte leveringspogingen meegemaakt, van anderen is de leveringsdatum voortdurend verschoven zonder dat het einde in zicht is. Bij sommigen is zelfs hun paspoort of bewijsstukken van de aanvraag verloren gegaan door TNT.”

Het voegde eraan toe dat het “bijna onmogelijk” was om informatie van TNT te krijgen en dat het paspoortbureau schijnbaar niet geïnteresseerd was om te helpen.

Volgens de krant Times wendt HMPO zich tot alternatieve postbedrijven. Een bron op de afdeling citerend, zei het dat in gevallen waarin TNT een paspoort had verloren, het het document opnieuw afdrukte en in plaats daarvan per Royal Mail stuurde.

‘Extra druk’

FedEx wijt de vertragingen aan een toename van paspoortaanvragen naarmate de Covid-19-beperkingen blijven versoepelen.

“Dit heeft geresulteerd in een aanzienlijke toename van het aantal artikelen dat via ons toegewijde HMPO-netwerk moet worden geleverd”, aldus het.

“Voor sommige klanten betekende dit een langere bezorgservice dan normaal gesproken een tweedaagse service.”

Het voegde eraan toe dat het nauw samenwerkte met HMPO om ervoor te zorgen dat de ontvangers op de hoogte worden gehouden van mogelijke langere levertijden.

Een woordvoerster van de HMPO zei dat het “de hoogste normen van zijn partners” verwacht.

“De volumes van paspoortaanvragen zijn getuige geweest van enige stijging, waarvan sommige onvoorzien waren en als gevolg daarvan wat extra druk hebben uitgeoefend op het FedEx-bezorgingsnetwerk”, zei ze.

“We zijn op de hoogte van enkele aanvullende gemelde problemen van klanten met betrekking tot gemiste leveringen door onze bezorgpartners, en werken nauw samen met onze partners om de oorzaak van dit probleem te achterhalen.”

.