Duizenden Britse telefooncellen moeten van sluiting worden gered

Duizenden Britse telefooncellen moeten worden gered van sluitingGepubliceerd15 minuten geledenDelen sluitenDeel paginaKopieer linkOver delenBeeldbron, Getty Images

Duizenden telefooncellen in het VK zullen worden beschermd tegen sluiting.

Ofcom, de Britse telecomtoezichthouder, zei dat het BT ervan zal weerhouden 5.000 telefooncellen te sluiten in gebieden met slechte mobiele signalen of hoge ongevallencijfers, als ze nog steeds nodig zijn door lokale gemeenschappen.

De waakhond zei dat zonder een dergelijke bescherming sommige – die als “van vitaal belang” worden beschouwd – nog steeds gesloten zouden zijn.

De afgelopen jaren heeft BT ongebruikte telefooncellen buiten gebruik gesteld.

Nu wordt een telefooncel opgeslagen als:

Het bevindt zich bij een ongeval- of zelfmoordhotspot. In de afgelopen 12 maanden zijn er meer dan 52 oproepen gedaan. Door uitzonderlijke omstandigheden is er behoefte aan een openbare telefooncel. De locatie wordt nog niet door alle vier de mobiele netwerken gedekt.

Op hun hoogtepunt waren er ongeveer 92.000 telefooncellen in het VK, maar nu heeft 96% van de Britse volwassenen een mobiele telefoon.

Afbeeldingsbron, Getty Images

Ongeveer 6.000 van de kiosken zijn door de lokale autoriteiten geadopteerd voor andere doeleinden, zoals boekenruil.

Nu, als er geen telefooncel nodig is, kunnen gemeenschappen ze kopen voor £ 1 en ze voor andere doeleinden gebruiken.

Selina Chadha, Ofcom’s Director of Connectivity, zei: “Sommige van de telefooncellen die we willen beschermen, worden gebruikt om relatief weinig oproepen te doen. Maar als een van die oproepen afkomstig is van een noodlijdend kind, een slachtoffer van een ongeval of iemand die zelfmoord overweegt, die openbare telefoonlijn kan een reddingslijn zijn in tijden van grote nood.

“We willen er ook voor zorgen dat mensen zonder mobiel bereik, vaak op het platteland, toch kunnen bellen. Tegelijkertijd zijn we van plan om de uitrol van nieuwe telefooncellen met gratis wifi en opladen te ondersteunen.

“Volgens onze plannen moeten BT en KCOM – die de unieke witte telefooncellen van Hull exploiteren – ook batterijen in sommige telefooncellen installeren, zodat ze tijdens een stroomstoring nog steeds kunnen worden gebruikt.”

Afbeeldingsbron, Getty Images

Er zijn momenteel ongeveer 21.000 telefooncellen in het hele land. Voor mensen zonder mobiel, of voor mensen in gebieden met een slecht mobiel bereik, kunnen deze een reddingslijn zijn voor het bellen naar vrienden en familie, hulplijndiensten en toegang tot nooddiensten.

In het jaar tot mei 2020 werden bijna 150.000 nooddiensten gebeld vanuit telefooncellen, 25.000 naar Childline en 20.000 naar de Samaritanen.

.