Door pandemie getroffen luchtvaartindustrie hergroepeert op Dubai Airshow

Door pandemie getroffen luchtvaartindustrie hergroepeert op Dubai Airshow

Door Sameer Hashmi
Zakelijke correspondent in het Midden-Oosten, Dubai

Gepubliceerd10 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenBeeldbron, Getty ImagesBeeldonderschrift, Het evenement vindt plaats van 14 tot 18 november

De Dubai Airshow, het grootste luchtvaarthandelsevenement dat sinds de pandemie wordt gehouden, gaat zondag van start in Dubai.

Twee grote Europese shows – de Paris Airshow in Le Bourget in 2021 en de Britse Farnborough International Airshow in 2020 – werden geannuleerd, waardoor dit een kans is voor de lucht- en ruimtevaartindustrie om na twee uitdagende jaren samen te komen.

De tweejaarlijkse Dubai Airshow staat bekend om de recordbrekende commerciële vliegtuigdeals van meerdere miljarden dollars die zijn gesloten tussen luchtvaartmaatschappijen en fabrikanten, maar de editie van dit jaar zal naar verwachting anders zijn.

De International Air Transport Association (IATA) verwacht niet “veel in termen van grote vliegtuigorders” op de komende Dubai Airshow.

“Ik ben niet op de hoogte van grote aankondigingen die waarschijnlijk zullen worden gedaan en zeker de CEO’s die ik heb gesproken, hebben een voorzichtige benadering gekozen”, zei Willie Walsh, directeur-generaal van IATA tijdens een mediabriefing vorige week.

Het evenement komt op een moment dat de financieel gehavende luchtvaartindustrie uit de pandemie begint te komen, op zoek naar het opnieuw opbouwen van vluchtnetwerken en het herzien van vlootplannen – terwijl ze oudere, minder zuinige vliegtuigen geleidelijk uitfaseren.

Boeing zegt dat vliegreizen in 2024 zullen herstellen Airbus streeft naar ‘klimaatneutrale’ vluchten

De show zal ook een aanzienlijke opkomst zien van defensiebedrijven met 20 landen, waaronder Brazilië, Rusland, Frankrijk en Israël, die hun eigen landpaviljoens opzetten. Volgens de organisatoren zullen 1.200 exposanten deelnemen aan het evenement en zullen minstens 160 commerciële en militaire vliegtuigen op het asfalt te zien zijn.

Afbeeldingsbron, Tass via GettyBoeing om een ​​debuut te maken

Veel aandacht gaat uit naar Boeing’s veel vertraagde 777X-jet, die tijdens het evenement zijn internationale debuut maakt. Het vliegtuig zou oorspronkelijk in 2019 in gebruik worden genomen, maar heeft verschillende vertragingen opgelopen, waardoor de fabrikant de datum op zijn vroegst naar eind 2023 heeft verschoven.

Het in Dubai gevestigde Emirates, dat de lanceringsklant is, heeft Boeing herhaaldelijk bekritiseerd over de vertraging van de tweemotorige jumbo. Vorige maand waarschuwde het dat de onzekerheid een van ’s werelds grootste luchtvaartmaatschappijen aanzienlijke verstoring zou veroorzaken. De president van Emirates, Sir Tim Clark, zei dat hij niet wist wanneer de eerste 777X-jets die Emirates had besteld, zouden aankomen.

‘S Werelds grootste tweemotorige jet voltooit eerste vlucht

Boeing en Emirates zullen tijdens het evenement in gesprek gaan over de levering van het vliegtuig. Emirates had de megaorder geplaatst voor 777X-jets, samen met 30 van de 787 Dreamliner wide-body jets als onderdeel van haar strategie om de huidige 777-jets, die de ruggengraat vormen van haar wide-body-vloot, te vervangen. Maar het overweegt nu om een ​​aantal van zijn 777X-jets in bestelling te ruilen voor kleinere 787 Dreamliners vanwege vertragingen bij het debuut van het nieuwe vliegtuig, zei de chief executive van de luchtvaartmaatschappij, Sheikh Ahmed, in mei.

Emirates is niet de eerste klant die zijn eerste bestelling wil verminderen. De vertraging bij het uitrollen van het vliegtuig heeft Boeing pijn gedaan, waarbij het aantal 777X-orders daalde van 309 in 2019 tot 191 een jaar later. Qatar Airways, Singapore Airlines en Cathay Pacific hadden ook bestellingen voor het vliegtuig geplaatst.

Afbeeldingsbron, Getty Images Bijschrift afbeelding, een 777X-model dat in augustus verscheen voor een viaduct van een PGA Tour-evenement in Washington

Volgens Boeing wordt de 777X ’s werelds grootste en meest efficiënte tweemotorige jet, met 10% beter brandstofverbruik, betere emissies en bedrijfskosten in vergelijking met zijn concurrenten.

De lucht- en ruimtevaartbeurs vindt ook plaats te midden van stijgende olieprijzen, met prijzen die boven $ 80 per vat schommelen, wat meer uitdagingen voor de luchtvaartindustrie oplevert.

Vliegtuigbrandstof maakt ongeveer een kwart uit van de kosten van een luchtvaartmaatschappij. Analisten waarschuwen dat de constante stijging van de olieprijzen het herstel voor vervoerders zou kunnen belemmeren, terwijl ze proberen uit het bos te komen.

.