Apple digitale ID-schema wordt geleverd met voorwaarden en kosten

Apple digitale ID-schema wordt geleverd met voorwaarden en kostenGepubliceerd33 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenBron afbeelding, Apple

De veel gepromoot digitale rijbewijsfunctie van Apple gaat volgens rapporten ten koste van de belastingbetaler.

Aangekondigd in september, zullen inwoners van acht Amerikaanse staten staats-ID’s en rijbewijzen in de Apple Wallet-app op hun iPhone kunnen opslaan.

Apple heeft “exclusieve controle” over verschillende aspecten van de uitrol, meldt CNBC.

Maar Arizona, Connecticut, Georgia, Iowa, Kentucky, Maryland, Oklahoma en Utah “dragen de last van het [the feature], op kosten van de belastingbetaler”.

Amerikaanse staten accepteren rijbewijs op iPhones Originele computer van Apple haalt $ 400.000 op

Met behulp van openbare registerverzoeken en andere middelen heeft CNBC details verkregen over de overeenkomsten tussen sommige van die staten en Apple:

Apple behoudt de controle over wanneer de functie wordt gelanceerd en welke apparaten compatibel zijn – maar overheidsinstanties zijn verantwoordelijk voor het onderhouden van de relevante computersystemen en wettelijke naleving en Apple bepaalt hoe zij rapporteren over de “prestaties”Overheidsinstanties moeten mensen en middelen in dienst nemen of toewijzen aan het project ondersteunen “op een door Apple te bepalen tijdlijn” en, als Apple daarom verzoekt, projectmanagers “aanwijzen” om de vragen van Apple te beantwoorden Het contract vereist dat staten de nieuwe functie op de markt brengen – maar Apple heeft beoordelings- en goedkeuringsbevoegdheid voor dat marketingmateriaal De digitale ID moet “proactief” worden aangeboden aan elke nieuwe vergunninghouder of verlenging zonder extra kosten voor de persoon die een aanvraag indientStaten moet het promoten bij instanties zoals lokale wetshandhavingsinstanties of iemand anders die regelmatig identiteitsbewijzen controleert

“Het eindresultaat is dat staten de last dragen van het onderhouden van technologiesystemen op kosten van de belastingbetaler, een stap die uiteindelijk ten goede komt aan Apple en zijn aandeelhouders door zijn apparaten nog essentiëler te maken dan ze al zijn”, zegt het rapport van CNBC.

Jason Mikula, een schrijver van financiële technologie die ook de Apple-records verkreeg, schreef dat de staten “een schokkende mate van controle aan Apple hebben afgestaan”.

“Behalve dat Apple bijna volledige controle over het programma geeft, gaan staten ook akkoord met voorwaarden die het bijna onmogelijk maken om het programma in de toekomst te beëindigen,” zei hij.

Volgens twee memoranda van overeenstemming “kunnen de overheidsinstanties die ze zijn aangegaan ze alleen beëindigen met toestemming van Apple of om een ​​dringende reden – als Apple de voorwaarden van de overeenkomst schendt en niet binnen 30 dagen herstelt”.

Apple heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

Wie heeft een Covid-paspoort nodig en hoe krijg ik er een? Hoe werken Covid-paspoorten over de hele wereld

Toen Apple de eerste details van zijn ID-schema aankondigde, benadrukte het de codering en andere beveiligingsfuncties, waarbij noch het bedrijf, noch de staatsfunctionarissen konden weten “wanneer of waar” gebruikers ID’s toonden.

Tijdens de pandemie van het coronavirus was er in sommige landen – waaronder het VK – aanzienlijke publieke weerstand tegen het idee van digitale Covid-paspoorten of andere identiteitsbewijzen, ondanks dat de NHS Covid-19-app uiteindelijk op grote schaal voor dat doel in Engeland werd gebruikt.

Bezorgdheid over de burgerlijke vrijheden leidde ook tot de afschaffing van een poging in 2019 om een ​​meer algemeen digitaal-ID-systeem in het VK in te voeren.

.