Hut Group-baas dumpt ‘gouden aandeel’ in revisie

Hut Group-baas dumpt ‘golden share’ in revisieGepubliceerd12 minuten geledenDelencloseShare-paginaKopieer linkOver delenBron afbeelding, Getty ImagesBeeldbijschrift, Hut Group is eigenaar van de beautywebsite Lookfantasic

Het snelgroeiende gezondheids- en schoonheidsbedrijf The Hut Group (THG) heeft plannen bevestigd om zijn corporate governance te herzien nadat de aandelenkoers vorige week crashte.

Een “gouden aandeel” dat oprichter Matthew Molding controle gaf over overnames en overnames, wordt verwijderd.

De structuur verhinderde ook dat THG – dat Lookfantastic bezit – toetreedt tot de FTSE 100 onder de Britse noteringsregels.

Aandelen in THG, gesteund door de Japanse Softbank, kelderden vorige week met 35% vanwege zorgen van beleggers over de structuur.

Op maandag beloofde het bedrijf, dat in september vorig jaar op de aandelenmarkt noteerde met een waardering van £ 5,4 miljard, de zorgen over corporate governance aan te pakken, die veel blue chip-investeerders ervan hadden weerhouden aandelen in het bedrijf te kopen.

Naast het intrekken van de speciale aandelenrechten van de heer Moulding, zei THG dat het ook zijn corporate governance zou herzien.

Er zijn berichten in de media dat het bedrijf op zoek moet naar een ervaren niet-uitvoerend voorzitter. De heer Molding is momenteel zowel chief executive als executive voorzitter.

Afbeeldingsbron, ThG Holdings Afbeelding bijschrift, Matthew Moulding’s Hut Group beheert meer dan 100 websites

De heer Molding zei: “Na de verjaardag van onze 2020-notering zijn we van mening dat de tijd rijp is om deze volgende stap te zetten en in 2022 van toepassing te zijn op het premiumsegment, en zo de ontwikkeling van THG voort te zetten terwijl we ernaar streven onze strategie te realiseren ten behoeve van onze aandeelhouders, belangrijkste belanghebbenden en medewerkers.”

Afgelopen dinsdag hielden de leidinggevenden van THG een routinevergadering met aandeelhouders, waarop de heer Molding een update gaf over de software- en logistieke tak van het bedrijf, Ingenuity, wiens vooruitzichten de groei van de aandelenkoers van THG hadden veroorzaakt. Ingenuity verkoopt haar technologie aan andere retailers in de online sector.

Maar na de bijeenkomst stortten THG-aandelen in, waardoor aanvankelijk ongeveer £ 2 miljard van de marktwaarde van het bedrijf werd weggevaagd. Er waren berichten dat analisten teleurgesteld waren over de voortgang van Ingenuity.

Op woensdag gaf het bedrijf echter een verklaring af: “THG neemt nota van de daling van de aandelenkoers gisteren na de kapitaalmarktgebeurtenis, en bevestigt dat het geen aanwijsbare reden kent voor de materiële koersbeweging van het aandeel, en dat er geen materiële nieuwe informatie werd onthuld op het evenement.”

Afgelopen mei tekende de Japanse investeerder SoftBank een deal waardoor het een vijfde van Ingenuity zou kunnen kopen wanneer THG de eenheid verkoopt. De overeenkomst waardeert Ingenuity op £ 4,5 miljard.

.