Harry en Meghan worden partners bij ethische investeringsfirma

Harry en Meghan worden partners bij ethische investeringsfirma

Door Daniel Thomas
Bedrijfsreporter, New York

Gepubliceerd24 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenBeeldbron, Getty Images

De hertog en hertogin van Sussex zijn de financiële wereld betreden en zijn partners geworden bij een duurzame investeringsmaatschappij in New York City.

Prins Harry en Meghan hebben zich aangesloten bij Ethic, dat vermogende klanten adviseert over hoe ze hun geld duurzamer kunnen beleggen, waarbij prioriteit wordt gegeven aan zaken als klimaatverandering en mensenrechten.

Het koppel had al geïnvesteerd in Ethic, dat 1,3 miljard dollar aan activa beheert.

Het bedrijf zei dat de royals het zouden helpen “vele miljoenen over de hele wereld te bereiken”.

In een exclusief interview met de New York Times zei voormalig acteur Meghan: “Van de wereld waar ik vandaan kom, praat je niet over beleggen, toch? Je hebt niet de luxe om te investeren. Dat klinkt zo fancy.”

Maar ze voegde eraan toe: “Mijn man zegt al jaren: ‘Goh, zou je niet willen dat er een plek was waar, als je waarden op deze manier op elkaar waren afgestemd, je je geld op datzelfde soort dingen zou kunnen zetten?'”

Harry vertelde de krant dat hij hoopte dat het paar meer – vooral jonge – mensen zou kunnen aanmoedigen om hun geld duurzaam te beleggen.

Duurzaam beleggen is het afgelopen decennium in populariteit toegenomen, grotendeels dankzij millennials. In de VS zijn tussen 2019 en 2020 nieuwe investeringen in ethische fondsen meer dan verdubbeld tot $ 51 miljard.

“Je hebt al de jongere generatie die stemt met hun dollars en hun ponden, weet je, over de hele wereld, als het gaat om merken die ze selecteren en waaruit ze kiezen.”

Meghan en Harry maken hun opwachting in New York

Het is de laatste zakelijke samenwerking van het paar sinds ze een stap terug deden als werkende royals en naar de VS verhuisden. Terwijl ze proberen financieel onafhankelijk te worden, hebben ze productiedeals getekend met Spotify en Netflix.

Harry produceerde ook een documentaireserie over geestelijke gezondheid voor Apple TV+ en schrijft een memoires.

“[Harry and Meghan] delen veel waarden met ons, en we vermoeden ook met velen van jullie. Daarom zijn we zo enthousiast dat ze zich bij ons voegen als impactpartners”, aldus Ethic in een verklaring.

“Ze zijn zeer toegewijd aan het helpen aanpakken van de bepalende problemen van onze tijd – zoals klimaat, gendergelijkheid, gezondheid, raciale rechtvaardigheid, mensenrechten en het versterken van de democratie – en begrijpen dat deze problemen inherent met elkaar verbonden zijn.”

.