CEO Secrets: Verlaat de planning nooit tot het laatste moment

CEO Secrets: Verlaat de planning nooit tot het laatste momentGepubliceerd1 dag geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenMedia-onderschrift, ‘Verlaat de planning nooit tot het laatste moment’

“Ik hou van het ontwerpen van producten, ik heb het aan de universiteit gestudeerd en ik doe het graag als broodwinning”, zegt Jo Barnard, CEO van industrieel ontwerpadviesbureau Morrama.

Maar ze zegt dat ze zo verwikkeld was in het doorzien van de eerste productontwerpopdracht die haar bedrijf kreeg, dat ze vergat contracten af ​​te sluiten om het te volgen, waardoor haar bedrijf bijna moest sluiten.

Jo begon zes jaar geleden met Morrama. Het is gevestigd in Hackney in Oost-Londen en helpt bedrijven bij het ontwerpen van nieuwe producten, van de conceptfase tot de commerciële productie. Het heeft 10 medewerkers en werkt bijna uitsluitend met start-ups.

“Na zo’n zes maanden hier en daar wat klusjes te hebben opgepikt, zijn we erin geslaagd om een ​​project bij een Amerikaanse klant binnen te halen om een ​​koffer te ontwerpen”, herinnert ze zich.

“Het contract was meer dan genoeg om het bedrijf een jaar lang te ondersteunen. Ik heb twee ontwerpers en een ingenieur ingeschakeld om samen met mij het product te ontwerpen.”

Afbeeldingsbron, Morrama Afbeelding bijschrift, Jo zegt dat ze zich uitsluitend concentreerde op het koffercontract van Morrama – en niet op wat haar bedrijf daarna zou doen

Het project was zo belangrijk dat Jo besloot dat ze het ontwerpteam zou leiden en er fulltime aan zou gaan werken. Haar mede-oprichter besloot echter kort daarna Morrama te verlaten, dus moest ze ook de extra verantwoordelijkheden op zich nemen van het beheer van de backoffice-activiteiten en het plannen van de toekomstige groei.

“Ik bleef over als algemeen directeur, creatief directeur en projectdirecteur, terwijl ik nog steeds probeerde drie personeelsleden aan boord te krijgen die net voor mij waren begonnen”, zegt Jo. “Ik stortte me overal op, maar mijn belangrijkste focus was om het project goed te laten werken en te leveren wat we wilden leveren.”

Maar ze had zoveel tijd aan het project besteed dat ze een andere essentiële functie van de CEO-rol had verwaarloosd: het binnenhalen van nieuwe orders voor het bedrijf.

“Het bedrijf was al zo’n zestien maanden aan de gang en mensen zeiden: ‘Wauw! het bedrijf lijkt te bloeien’. Maar het hele succes van het bedrijf was gebaseerd op dat ene project, en toen kwam er een einde aan het project.

“Daarna krijg je niet betaald en er was niets voor de ontwerpers om te doen. Ik was helemaal vergeten wat er daarna kwam. We hadden nog twee en een halve maand geld voordat we op waren, en dat zou het einde zijn van Morrama.”

Afbeeldingsbron, MorramaImage-bijschrift: “Je moet jezelf naar buiten brengen, naar evenementen gaan en nadenken over het genereren van nieuwe leads”, zegt Jo

Jo gebruikte een groot deel van het resterende geld van het bedrijf om een ​​nieuwe studiomanager in te huren om haar te helpen nieuwe zaken op te bouwen, en het bedrijf kreeg nog twee projecten binnen. Ze zegt dat de aflevering haar een belangrijke les heeft geleerd over de rol van een CEO.

“Wat er moest gebeuren, was ervoor zorgen dat elke potentiële lead die binnenkwam zorgvuldig werd gekoesterd, en om onszelf daar te plaatsen om nieuwe leads te maken. In dat soort dingen ben ik niet bijzonder goed geweest – ooit. Maar het werkt niet Het maakt niet uit of je er niet goed in bent, je moet doorgaan en het doen.

“De belangrijkste les was dat planning nooit tot het laatste moment kan worden overgelaten. Het is zo, zo belangrijk om te weten wat er daarna komt. Je moet daar vanaf het begin over nadenken en die e-mails niet uitstellen, niet uitstellen om het op te volgen op nieuwe zaken.

“Je moet jezelf naar buiten brengen, naar evenementen gaan en nadenken over het genereren van die nieuwe leads.

“Zodra de ene klus voorbij is, moet de volgende worden opgesteld, anders stopt de pijplijn en is het bedrijf klaar.”

.