Budget 2021: Zakelijke tarieven in retail en leisure

Budget 2021: Zakelijke tarieven verlaagd in de detailhandel en vrije tijdGepubliceerd22 minuten geledenDelencloseDeel paginaKopieer linkOver delenGerelateerde onderwerpenBudget 2021Beeldbron, Getty Images

Retail-, horeca- en vrijetijdsbedrijven in Engeland die zwaar zijn getroffen door de Covid-19-pandemie, hebben een financiële impuls gekregen in de begroting.

Kanselier Rishi Sunak kondigde een tijdelijke verlaging van 50% aan in hun zakelijke tarieven, tot een maximum van £ 110.000.

Bovendien heeft hij voor het tweede jaar op rij de geplande jaarlijkse verhoging van de tarieven voor 2022 voor alle bedrijven geschrapt.

De horeca verwelkomde de stap, maar voegde eraan toe: “the devil will be in the detail”.

Zakelijke tarieven worden berekend op bedrijfsruimten op basis van de waarde van het onroerend goed en het niveau wordt bepaald door de centrale overheid, in plaats van door de gemeente. Ze zijn overgedragen aan de Britse naties.

Stenen en mortelbedrijven klagen al lang dat ze een oneerlijke achterstand hebben in vergelijking met online retailers, die geen zakelijke tarieven hoeven te betalen. Ze willen dat er online omzetbelasting wordt geheven.

In zijn begrotingstoespraak zei de heer Sunak dat pubs, poppodia, bioscopen, restaurants, hotels, theaters en sportscholen in het belastingjaar 2022-2023 een korting op hun rekeningen van 50% zouden kunnen claimen, tot een maximum van £110.000. Hij zei dat het een belastingverlaging was van bijna £ 1,7 miljard.

In combinatie met de bestaande Small Business Rates Relief, zei de kanselier dat de verhuizing betekende dat meer dan 90% van alle detailhandels-, horeca- en vrijetijdsbedrijven een korting van ten minste 50% zou krijgen.

De zakelijke tarieven in de retail- en vrijetijdssector zijn in het huidige boekjaar al verlaagd naar aanleiding van de tarievenvakantie tijdens de pandemie.

Economie bereikt eind van het jaar het pre-Covid-niveau Acht manieren waarop het budget u en uw geld beïnvloedt

De Schatkist heeft een bredere herziening van de bedrijfstarieven uitgevoerd.

In zijn toespraak over de begroting bevestigde de heer Sunak dat ze zouden worden behouden en hervormd. “Wij aan deze kant van het Huis zijn duidelijk dat roekeloze, niet-gefinancierde beloften om een ​​belasting af te schaffen die elk jaar 25 miljard pond opbrengt, volkomen onverantwoord zijn.”

Hij zei echter dat het systeem “eerlijker en actueler zou worden gemaakt met frequentere herwaarderingen om de drie jaar”. begin 2023.

Bovendien zouden vanaf 2023 alle bedrijven, niet alleen in de detailhandel en horeca, gedurende 12 maanden verbeteringen aan hun pand kunnen aanbrengen zonder extra zakelijke tarieven te hoeven betalen.

De hervormingen omvatten ook een nieuwe vrijstelling voor bedrijven die investeren in groene technologieën, zoals zonnepanelen en warmtepompen.

‘Ongelofelijk kwetsbaar’

Kate Nicholls, CEO van UK Hospitality: “We hebben hard gelobbyd voor een ingrijpende hervorming van het verouderde bedrijfstarievensysteem en verwelkomen daarom zeer de stap van de kanselier vandaag om de vrijstelling van 50% bedrijfstarieven voor de horeca- en vrijetijdssector voor het volgende boekjaar te verlengen. .

“De duivel zit echter in de details, dus we kijken ernaar uit om te leren in hoeverre het bedrijven ten goede zal komen.”

De BBC is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe sites.Bekijk originele tweet op Twitter

Mevrouw Nicholls zei ook dat aankondigingen die de alcoholaccijnzen vereenvoudigen en in sommige gevallen verlagen, “geweldig nieuws” zijn voor pubs, bars en restaurants en “alle voordelen zullen opleveren”.

Ze voegde er echter aan toe: “Hoe positief deze aankondigingen ook zijn, gastvrijheid blijft ongelooflijk kwetsbaar en wordt geconfronteerd met talloze kritieke problemen. Stijgende energierekeningen, loonkosten en voedsel- en drankprijzen hebben geleid tot 13% inflatiekosten die bedrijven tegelijkertijd moeten absorberen terwijl ze navigeren door ernstige supply chain-problemen en chronische personeelstekorten.

“Gezien deze giftige cocktail is het absoluut noodzakelijk dat de overheid verder gaat om bedrijven in onze sector te ondersteunen.”

Ze zei dat de beste manier om dat te doen zou zijn om het huidige lagere tarief van 12,5% btw op gastvrijheid te behouden.

“De kanselier is brutaal en radicaal geweest met alcoholplicht – we dringen er bij hem op aan om dezelfde aanpak te volgen bij het doorvoeren van de hervorming van de zakelijke tarieven, om ervoor te zorgen dat industrieën de lasten gelijkelijk verdelen.”

Elders zei de directeur-generaal van de Britse Kamers van Koophandel (BCC), Shevaun Haviland, dat de kanselier had geluisterd naar de “al lang bestaande oproepen van de BCC voor wijzigingen in het zakelijke tarievensysteem en dat dit goed nieuws zal zijn voor veel bedrijven”.

“Het zal bedrijven in het hele land de broodnodige verlichting bieden en veel bedrijven hernieuwd vertrouwen geven om te investeren en te groeien.”

Afbeeldingsbron, Getty Images

CBI-directeur-generaal Tony Danker zei dat de kanselier “echte vooruitgang heeft geboekt om het systeem op kortere termijn aantrekkelijker te maken voor bedrijven. Frequentere waarderingen, ruimere vrijstellingen en het verbeteren van de prikkels voor bedrijven om hun gebouwen koolstofarm te maken, is waar bedrijven om hebben gevraagd” .

Hij voegde er echter aan toe dat de “harde waarheid” was dat “de regering de kans heeft gemist om een ​​systeem van zakelijke tarieven dat de winkelstraten en fabrieken van Groot-Brittannië vermindert, echt te hervormen”.

Julian Bird, chief executive van Society of London Theatre en UK Theatre, verwelkomde de stap en zei dat het “locatie-exploitanten het kussen van een lagere kostenbasis zou bieden bij het heropenen en ontwikkelen van een publiek na de pandemie.

“De 100% verbeteringsvermindering voor zakelijke tarieven, die 12 maanden vrijstelling biedt van hogere rekeningen voor gebruikers waar in aanmerking komende verbeteringen aan een bestaand onroerend goed de belastbare waarde verhogen, zal vanaf 2023 innovatie en verbetering van onze theatergebouwen aanmoedigen”, voegde hij eraan toe.

.